FSR בהשוואה ל-SRS

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

30/01/2013 | 15:12 | מאת: מרדכי

לאמא שלי התגלה גידול מניגיומה בחלק הקדמי לטרלי של ה-FM עם לחץ ניכר על גזע המוח. גודלו המכסימלי הוא 16*22 מ"מ. בבסיסו הוא מערב את העורק הוטבראלי. אמא שלי מתניידת בכסא גלגלים. הנוירו-כירורג נוטה להמליץ על FSR ולא על SRS. האם ב-SRS אפשר לדייק כמו ב-FRS והאם הטיפול לא מכביד על המטופל במשך מספר שעות של טיפול יחיד. מה המלצתך?

30/01/2013 | 18:11 | מאת: ד"ר אנדי קנר

מרדכי שלום, באופן עיקרוני אין הבדל טכני בין FSR וSRS. ההבדל הוא בין מנות הקרינה ומספר המנות. ההחלטה לגבי FSR או SRS מקבל הנוירוכירורג המומחה לפי מיקום, גודל וסוג הגידול. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח