חולשה ביד ימין לאחר הסרת גידול

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

18/10/2012 | 16:48 | מאת: סיגלית

שלום, אבא שלי עבר לפניי שנה ניתוח להסרת כידול מהאונה הטמפוראלית השמאלית משהו ליד כל המוטוריקה והדיבור של צד ימין.לאחר הניתוח היה לו תופעת SMA קושי להזיז את צד ימין ולדבר מה שברובו עבר. מאז היד בהחלט התחזקה אך לא 100%. לאחרונה הוא חש חולשה ביחד, לעיתים היא גם כאילו נתפסת. יש לציין שהוא גם סובל מהתקפי אפילפסיה שמתחילים בד"כ מיד ימין. האם צריך לחשוש וללכת לרופא?

07/11/2012 | 08:39 | מאת: ד"ר אנדי קנר

סיגלית שלום, קודם כל אין תופעות SMA באונה טמפורלי.ה SMA נימצא בחלק הפרונטלי קדמית לאזור המוטורי. לגבי חלשת היד והפרכוסים יש להתייעץ עם הנוירולוג המטפל או נוירו אונקולוג. ברור שצריך איזון טוב של הפרכוסים כדי למנוע הידרדרות נוספת. בנוסף יש לבדוק טיפול לפי טבע הגידול (אבחנה הפתולוגית) בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח