איבחן של AVM במוח

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

17/08/2012 | 00:19 | מאת: שמעון

לביתי בת ה- 8 אובחן AVM במוח כמום מולד, בעקבות חבלה שעברה ודיממה לחדרי המוח,צינתור אבחנתי + צילום ה- MRI איבחנו שיש לה 4 מפרצות שצריך לסגור אותן + AVM קטנים נוספים בגזע המוח, ההמלצה היא לסגור את המפרצות ב- 4 צינתורים עם פסק זמן בניהם + 11 הקרנות ל- AVM הקטנים מסביב לגזע המוח. האם תהליך הטיפול מסוכן? אנחנו ההורים כ"כ מבולבלים,ולא רוצים לסכן את ביתנו, מצד אחד הפחד מהצינתורים שאולי לא יעירו את המפרצת והיא תתחיל לדמם באמצע הצינתור וגם מההקרנות. מה הסיכונים? האם בכלל כדאי להתחיל בטיפולים או להשאיר כפי שהוא כי בכל זאת זה מולד?

24/08/2012 | 12:51 | מאת: ד"ר אנדי קנר

שמעון שלום, קודם כל נכון שAVM עם מפרצות דורש טיפול. מומלץ בשלב 1 סגירת מהפרצות. יש לבדוק אפשרות לסגירת כל הAVM דרך צנתור. (מומלץ להתייעץ עם דר מימון (איכילוב), דר בקון (שיבא) או דר כהן (הדסה) לגבי האופציות. שלב 2 עם לא ניתן לסגור את כל הAVM לבדוק אפשרות לניתוח. לגבי אפשרות לקרינה יש להתייעץ עם נוירוכירורג מומחה לרדיוכיררוגיה על רדיוכירורגיה (לא מוכר 11 הקרנות כאופציה) בברכה ושבת שלום דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח