MRI ראש

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

17/03/2012 | 23:36 | מאת: דניאל

שלום אודה לך אם תוכל להסביר לי לגבי הממצא הבא (בדיקת MRI ראש שנעשתה לבקשת נוירולוג, ולא בגלל האוכף טורקי/ משנת 2008) : MRI HEAD (-/+) CONTRAST. SELLA TORCICA: ASSYMETRY OF THE PITUITARY GLAND WITH FULLNESS ON THE LEFT. A MICRO-ADENOMA IS NOT EXCLUDED. OTHERWISE NEGATIVE. MRA CIRCLE OF WILLIS: WITHIN NORMAL LIMITS. וכן לגבי הבדיקה (מ-2009)הזו שכללה 2 בדיקות ביחד MRI- תעלות שמע. ו - MRI מכוון לאוכף טורקי : ADDENDUM SEPT 8 2009 A PARTIAL CSF FILLED SELLA IS SEEN. IN COMPARISON WITH THE MRI DATED 5-6-08, A MILD THINNING OF THE PITUTIARY IS NOW NOTED IN FTS LEFT PARA CENTRAL GEGION WHERE THE REP ORTED FOLLNESS WAS SEEN ? POST TREATMENT ? ARTIFACT. CLINICAL CORRELATION IS ADVISED. NO CP ANGLE NOR INTERNAL AUDITORY CANAL PATHOLOGY IS SEEN. מאז לא ביצעתי הדמייה מוחית, ולאור ירידה מתמשכת בטוסטוסטרון (אני בן 37) ואולי בגלל עוד שיקולים, האנדוקרינולוגית רוצה שאעשה CT אוכף טורקי, וציינתי בפניה שאני חושש מהקרינה ומעדיף MRI (מאחר ולא מזמן עשיתי גם סיטי עמו"ש וכן סיטי מערות האף, וכן CT ראש ב 2009 בגלל סינקופה עם חבלה בראש, מיפוי עצמות וצילומי רנטגן), והיא טענה שלא יאשרו לה, ולאור זאת אמרתי שאני מעדיף להמתין עם הבדיקה. 1. אודה על ההסבר לגבי תוצאות הבדיקות הישנות שציטטתי לעיל. 2. האם יש סכנה משמעותית (אני בן 37) לספוג כל כך הרבה קרינה ? 3. אני מודע לכך שבדרך כלל הסדר הוא CT ולאחר מכן MRI, אך האם במקרה שלי שכבר בוצע MRI יהיה נכון יותר (ולא רק בגלל הקרינה והדיוק) לבצע שוב את המעקב ב MRI בכדי שההשוואה תהיה אפקטיבית ? 4. במידה וכן, מה מומלץ לי לעשות ? לפנות לרופא אחר ? ללכת לרופא מחוץ לקופה ואז יש יותר סיכוי ? תודה רבה על הסבלנות והתשובה

20/03/2012 | 11:49 | מאת: ד"ר אנדי קנר

דניאל שלום, הבעייתיות היא שאין באפשרותי לתת הסברים על פענוח של רדיולוג בלי שאני רואה את הצילומים. פענוח כתובה משקף את החוות דעת של הרדיולוג. כדי לתת תשובה רלבנטי ונכונה חייבים לראות את הצילומים (כולל צילומים קודמים.) בברכה דר קנר

20/03/2012 | 14:13 | מאת: דניאל

שלום ד"ר קנר גם ההגיון תומך בגישה שלך ולכן נשאלת השאלה מדוע האנדוקרינולוגים (שזה בתחום טיפולם ולרוב זה נעשה בהפנייתם) לא מתייחסים כלל לצילומים ומסתכלים רק על הפענוח הכתוב ובהתאם לכך ממליצים או לא ממליצים על טיפול/מעקב ? ובכל זאת מאחר וזה המצב הנתון כעת, יש באפשרותך לומר לי מה ניתן להבין מהפענוחים של 2 הבדיקות ?

מנהל פורום גידולי מוח