תוצאות של ct מוח מודגמת היפודנסיות

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

17/07/2020 | 09:12 | מאת: אליאס

היי דוקטור אחותי עברה ניתוח ראש לממצא שפיר .. ככה חזר מביופסה .. רק שקבלתנו את התוצאות של הסיטי שעשתה מיד לאחר הניתוח אלו התוצאה שרשום שמה " מודגמת היפודנסיות " וזה קצת מלחיץ אותי ..יותר מאשמח אם תוכלי לאמור לי מה זה אומר דוקטור הנה תוצאה : מצב לאחר קרניוטומיה טמפורלית מימין. קיים אוויר חופשי בכמות קטנה, בעיקר באזור פרונטלי מימין ומעט אוויר במיטת הניתוח. אין לראות דמם תוך גולגולתי. מודגמת היפודנסיות, בחלקה עם אוויר ובחלקה עם המוסטזיס באזור הניתוח הטמפורלי מימין, ללא סימני דמם או בצקת סמוכים. קו האמצע שמור, רוחב החדרים והחריצים שמור. סיכום: מצב לאחר ניתוח רצנטי עם אוויר חופשי תוך גולגולתי כמתואר. אין לראות דמם תוך גולגולתי או סימני לחץ.

זה תיאור של CT אחרי ניתוח.אי אפשר לפרש אותו מבלי להכיר את המקרה ולראות את הצילומים.

מנהל פורום גידולי מוח