CT ראש !!!!!!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

23/02/2018 | 13:01 | מאת: אורן

מה זה CT ראש בלי ח"נ ?????????

24/02/2018 | 21:46 | מאת: דן

CT ראש או מח זו הדמיה מבוססת קרני X תלת ממדית של המוח והגולגולת. ללא חומר ניגודי יעילות הבדיקה בהדמייה של רקמות רכות במוח מאד מוגבלת. מדיקה ללא חומר ניגודי עושים לרוב במיון בכדי לשלול שדברים בגולגולת. היא יכולה לגלות גם דימום מסיבי או תהליכים תופסי מקום, אבל יעילותה בהשוואה לבדיקה עם חומר ניגודי פחותה יותר. לרוב מבצעים שתי בדיקות אחת ללא הזרקה והשנייה עם, וזאת בכדי לזהות טוב יותר ממצאים שונים כגון הסתיידויות, כי החומר הניגודי לפעמים עלול לדמות ממצאים שלא קיימים. למה בכלל נשלחת לבדיקה שכזאת? אם כבר עושים בדיקה שכרוחה בחשיפה לקרינה, עדיף לעשות אותה כמו שצריך עם חומר ניגודי. אם ידך משגת, תוכל לבצע בדיקת MRI מוח באופן פרטי (3500 שח כולל הפענוח). בדיקה זאת עולה על CT ואינה כרוחה בחשיפה לקרינה כלל, כך שאין מגבלה לבחזור עליה כמה פעמים שרק צריך במהלך חיים (להבדיל מ CT שלא מומלץ לבצע יור מ 3 פעמים בחיים, אלא אם כן גיל הנבדק עולה על 80 ואז אין ממש חשיבות לחשיפה..) בהצלחה

זוהי בדיקת CT ללא הזרקת חומר ניגוד. בהתוויות מסויימות זו בדיקה מספיקה, באחרות רצוי לבצע גם עם חומר ניגוד.

מנהל פורום גידולי מוח