גידול ראש מנינגיומה סוג 3

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

22/10/2017 | 17:06 | מאת: קרן

22/10/17 | 16:57קרן ד  מנינגיומה סוג 3   שלום ד"ר. לאימי הוציאו לפני כשבועיים גידול מסוג מנינגיומה בשלמותו.  תוצאות הביופסיה הראו כי מדובר בגידול מסוג 3. שאלתי היא האם בסוג גידול שכזה יש וודאות ברורה שהגידול יחזור? האם יש את האופציה שבאמצעות ההקרנות הגידול אכן לא יחזור או שההקרנות רק נועדו ל"אחר" את הופעתו? תודה רבה

אין וודאות שתהיה הישנות, אולם במקרים של מנינגיומה דרגה 3 סיכויי החזרה תוך לחמש שנים הוא 60-90% בסדרות שונות שנבדקו. תוספת קרינה מורידה סיכוי זה לחצי וכנראה מאריכה את תוחלת החיים. לכן הגישה המקובלת היא להמליץ על הקרנות גם לאחר כריתה מלאה.

מנהל פורום גידולי מוח