גידול במוח - ............Gbm

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

11/10/2017 | 05:55 | מאת: Romi

הי. בת 80. אובחנה לפני 4 חודשים גידול במוח. בבדיקת סיטי הליך אינטרא אקסיאלי פרונטלי פארפלציני מימין מתאדר בהיקפו 5/2.4 סמ. מתאים לתהליך ראשוני מסוג high grade glioma. בסיטי האחרון שנעשה ב13.9 גידול גדל מ 4.3 ל5.8. החליטה שלא לעשות שום טיפול מלבד סטרואידים ותמיכה בהתאם למצב. כיום כבר לא הולכת. צד שמאל חלש מאד. מנטלית בסדר. מרגישה בעיקר תשישות חזקה מאד. ישנה הרבה. שאלתי- מה הטיפול התומך המומלץ- סטרואידים כיום מקבלת 4 כדורים של 2 מג פעמיים ביום- האם להגדיל מינון? להרגעה 5 טיפות קלוקס נראה שיש מים בריאות- לא בדקנו. נשמע ככה . משתעלת לפעמים. מקבלת עכשיו 1 פוסיד אמורים להביא לה חמצן. כל בדיקה עבורה היא טלטלה של ממש.לכן מחכים עם בדיקת הריאות. האם הכרחי לבדוק בבית חולים מצב המים בריאות? חמצן-91/92 האם יש תמיכה אונקולוגית בבית - קופת חולים כללית האם עלולה חלילה למות מחנק אם לא נטפל במים בריאות? מתי נדע שמצב הריאות חמור? כיום משתעלת- לא הרבה. אשמח לכל הדרכה והכוונה. תודה רבה.

יש מספר מסגרות של תמיכה בבית: הוספיס בית, יחידה להמשך טיפול, זה משתנה לעתים בין הקופות ואזורי מגורים השונים. בכל מקרה זה אומר רופא ואחות שמגיעים הביתה ויש אפשרות למענה טלפוני בעת הצורך. "מים בריאות" הם לא חלק מהתסמינים של הגידול, אבל אשה מבוגרת יתכן עם מחלות רקע נוספות וחוסר תפקוד רגישה וחשופה הרבה יותר לסיבוכים שונים. מציעה שתפנו למסגרות הקיימות, אם יש לכם קשר למכון אונקולוגי כלשהוא הם יוכלו לסייע לכם ואם לא דרך רופא משפחה ותוכלו להיעזר בשרותים הקיימים.

מנהל פורום גידולי מוח