סיוע בפיענוח והבנה של תוצאות בדיקת MRI מח

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

16/05/2017 | 18:02 | מאת: may

קיימת אי-סדירות של הבלוטה עם אדנומה תוך-סלרית משמאל עם גבעול בלוטה מרכזי ויותר לשמאל. . ס"מ 0.3 מימין הסלה נראית עמוקה וריקה. גודל האדנומה כ חדרי המוח תקינים. החריצים והציסטרנות תקינות. אין עדות להאדרה פתולוגית. אין עדות למוקדים מואדרים. אין עדות לתהליך תופס מקום פרט למיקרו-אדנומה הסלרית משמאל. מה זה אומר בבקשה?

על פי התשובה יש גידול שפיר קטן בגודל של כ 3 מ"מ בבלוטת יותרת המוח. צריך לברר מדוע נעשה ה MRI? האם יש תסמינים? האם נעשה בירור אנדוקרינולוגי? על פי הנתונים להחליט האם יש צורך בטיפול, תרופתי או אחר, או להסתפק במעקב בלבד.

29/05/2017 | 12:23 | מאת: MAY

המון תודה על התשובה. הבירור נעשה לאחר כאבי ראש מיוחדים שתקפו אותי עלייה במשקל ובעיות בשינה.

מנהל פורום גידולי מוח