האם פרכוסים יכול להיות ביטוי של אירוע מוחי או תוצאה של גידול?

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

15/03/2017 | 22:28 | מאת: רותי

שלום אישה מבוגרת שמאושפזת בבית חולים בגלל בעיה בעמוד שדרה. היום באופן פתאומי החלה לפרכס, לא כל כך הגיבה, ולדבר לא לעניין, נשלחה באופן מיידי לסיטי ראש, ויותר מאוחר לבדיקת EEG. נאמר לנו שהסיטי יצא תקין, את התשובות מה- EEG עדיין אין. אין עבר אפליפטי. אלו סיבות יכולות לגרום לזה? והאם פרכוסים ודיבור לא לעניין, חוסר תגובה (כנראה שאלו היו הסימפטומים היחידים) יכולים להיות ביטוי של אירוע מוחי, גידול? וסיטי תקין שולל בוודאות אירוע מוחי או שהוא מוגבל לזה (ובפרט בשעות הראשונות?) וכן האם שולל בוודאות גידול או שיכול להיות גידול שלא נראה בסיטי, ובאמ אר איי כן יראו? תודה

פרכוסים יכוליםלהיגרם הן בשל גידול והן בשל ארוע מוחי וכן ממספר סיבות נוספות: זיהום, הפרעות במלחים ועוד. יש לברר האם ה CT בוצע עם או בלי חומר ניגוד, האם יש רקע אונקולוגי, כעקרון התחלה פתאומית ו CT תקין בשלב הראשון תומכים יותר במאורע מוחי.

16/03/2017 | 15:41 | מאת: רותי

שלום ראשית, תודה. בוצע סיטי אנגיו ראש זה אומר משהו לגבי חומר ניגוד או לא? והאם סיטי אנגיו טוב רק להדגמת כלי דם או גם ניתן לראות גידולים או הפרעות אחרות שיכולות לגרום לפרכוסים? אין רקע אונקולגי, ואין רק אפילפטי. זה בא פתאומית במסגרת אשפוז לבירור כאבי גב. לגבי השורה האחרונה בתשובתך, לא בטוחה אם הבנתי, הכוונה שאם זה התחלה פתאומית והסיטי היה תקין זה תומך במאורע מוחי? סיטי אנגיו לא נותן מידע מספק בשלב הראשון? איך בעצם אפשר לדעת? תודה

,Ct-angio כולל חומר ניגוד ומכאן נראה שהמחשבה של הרופאים המטפלים היא כי מדובר בארוע של כלי דם ולא גידול. בד"כ אם יש גידול ניתן לראות אותו גם בבדיקה זו.

מנהל פורום גידולי מוח