תופעות חודש שני להריון- מה עושים?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

01/06/2008 | 11:10 | מאת: שריתה

שלום וברכה! אני בחודש השני להריון וחווה תופעות קשות כל היום עד לרמה שאני כמעט לא מתפקדת: כאבי ראש איומים בחילות בלתי פוסקות, חולשה ולעיתים הקאות. הבחילות הן ההכי קשות לי אני חשה שכל מערכת העיכול שלא מתפקדת כרגיל משפיעה על כל הגוף. מה הפתרון הטבעי במיוחד לבחילות?בתודה מראש.

שלום שריתה נשים רבות סובלות מבחילות ו/או הקאות בזמן הריון. במיוחד בשליש הראשון להריון. הרפואה המערבית מייחסת מספר סיבות לתופעות גסטרואינטסטינליות אלו: א. שינוי הורמונלי ב.עייפות ומתח. ג. גורמים רגשיים. לפעמים הבחילות וההקאות תהיינה קיצוניות - התופעה נקראת "hyperemesis gravidarium, אז מופיעה ירידה במשקל, התייבשות והפרעה במאזן המלחים של הגוף- סכנה מיידית לאם ולעובר שדורשת אישפוז. כדי להסביר מה קורה בגוף מבחינה סינית אצטרך להשתמש במושגים מעולם הרפואה הסינית. לפי התיאוריה של הרפואה הסינית בגוף עוברת רשת של מרידיאנים שאלו הם ערוצי אנרגיה שנושאים את האנרגיה של האיברים בגוף כולו. בנוסף למרידיאנים העיקריים שקשורים לאיברים קיימים גם מרידיאני אקסטרא. אחד המרידיאנים המיוחדים נקרא chong. מנקודת מבט סינית המרידיאן החודר/ים הדם (chong) עובר שינויים רבים במהלך ההריון.לפני ההריון הוא היה בין האחראים למחזור החודשי, בזמן ההריון לא מתרחש מחזור ווסתי ומרידיאן ה-chong נדרש להזין את העובר המתפתח. המרידיאן החודר קשור גם למרידיאן הקיבה ולרחם. כאשר יש חוסר איזון ושינויים במירדיאן ה-chong אלו ישפיעו גם על הצ'י של הקיבה (= האנרגיה של הקיבה). יפגע התפקוד המוריד של הקיבה והדבר יגרום לתופעות של בחילה והקאה. כיצד ניתן לפתור תופעה לא נעימה זאת באופו טבעי: אם תפני למטפל ברפואה סינית , כמובן שהוא יטפל בכך בכלים של הרפואה הסינית. הרפואה הסינית מתייחסת לבעיות בריאותיות כאל חוסר איזון בגוף. המטפל ברפואה סינית יאבחן את מצבך על פי דופק , לשון ואבחנת גוף וכמובן יערוך לך תשאול מלא- ויטפל בך באמצעות דיקור בנקודות דיקור שישיבו את האיזון לגופך. מה שאת יכולה לעשות כדי להקל ולמנוע התדרדרות בריאותית: א. שתייה מרובה- כדי למנוע התייבשות. שתי בגמיעות קטנות כדי לשלוט בבחילה. ב. ארוחות קטנות- אל תגיעי למצב של רעב. איכלי פחמימות לאורך היום כולו: בייגלה, קרקר, טוסט.... ג.הקפידי לאכול 5-6 ארוחות קטנות במשך היום במקום 3 גדולות. לפני שאת קמה מן המיטה בבוקר איכלי ביס קטן של פחמימה. ד. איכלי מזון בריא . מזונות שיקלו עלייך: לחם מחיטה מלאה/שיפון/כוסמין, תפוחי אדמה, דגנים מלאים בכל צורה שהיא, סוכריות חמוצות, ג'ינג'ר מסוכר והרבה לימונים. ה. מספר טיפות מיץ לימון בכוס מים, או מספר טיפות לימון ישירות לפה. ו. המנעי מאוכל מטוגן, ו שמן, אלכוהול, עישון וקפאין ( אבל על אלו אני מקווה שאת מקפידה בכל מקרה, למען בריאות העובר). ז. ניתן לחלוט ג'ינגר (זנגוויל) - גרדי ס"מ של שורש זנגוויל והוסיפי מים רותחים. המתיקי על פי הצורך. לכל החברות המסחריות שמוכרות תוספי תזונה יש גם מוצרי ג'ינג'ר בטבליות גם אלו יכולים להקל. חלקם עם ויטמין b6 שמאוד עוזר למצב זה. ה. הקפידי על מנוחה, אל תתישי את עצמך. ככל שתהיי מתוחה ותשושה יותר כך הבחילה תהיה קשה יותר. אם כל אלו אינם עוזרים תמיד תוכלי לפנות למטפל ברפואה סינית. מקווה שעזרתי. הרבה בריאות המשך הריון נפלא לידה קלה. מיכל שלזינגר

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית