נדודי שינה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

25/09/2008 | 05:40 | מאת: שרון

מיכל שלום, לפני שלושה וחצי חודשים ילדתי את ביתי הבכורה. בשבועות האחרונים, למרות ששנתה של הבת שלי הסתדרה, אני עצמי נרדמת בקושי רב ולאחר שאני מניקה אותה באמצע הלילה- איני מצליחה לשוב ולהירדם, אלא רק שעולה כבר האור ואז- רק לשעה-שעתיים כי צריך כבר לקום... אפילו עכשיו- השעה חמש וחצי לפנות בוקר והשינה ממני והלאה. לפני כשבוע התחלתי טיפול בדיקור במסגרת רפואה משלימה של מכבי (אצל ד"ר סיטרמן) אך בינתיים אין שיפור. האם נתקלת במקרים כאלו בעבר? אשמח לקבל קצת חיזוקים או המלצות על מנת לשפר את מצבי. תודה רבה ושנה טובה! שרון

שלום לך שרון נדודי שינה / אינסומניה לאחר לידה היא תופעה שכיחה. צריך לזכור שדפוס השינה שלך שובש בתקופה האחרונה ולעיתים קשה לחזור למסלול. חשוב במקרה שאת מתעוררת, להשאר במיטה ולהשתדל להרדם. לנסות לעשות לעצמך דמיון מודרך כדי להרדם. בשום אופן לא להתחיל לבצע פעילויות שקשורות לשעות הערות: טלביזיה, עיתונים, ספר וכו'. כדי לא לשבש עוד יותר את דפוס השינה. יתכן כי את מוטרדת/ דואגת שלא תשמעי את בתך בוכה ולכן קשה לך "להרפות". האם בתך ישנה איתכם באותו חדר, במקרה זה לעיתים כל פעיה קטנה של התינוקת עלולה לשבש את שנתך. תהליך הלידה כרוך באיבוד דם במהלך הלידה. על פי הפילוסופיה הסינית חסר דם עלול לפגוע בשינה, כי אז לshen = (הנפש של הלב, לפי הרפואה הסינית לכל איבר יש את הנפש שלו...) אין היכן לשכון ולכן אדם שחסר לו דם סובל מנדודי שינה / קשיי שינה וכו'. בדקי את תזונתך- שימי לב שאין יותר מדי סטימולנטים ( מעוררים) בתזונתך- דוגמת קפה, קולה, סוכרים וכו'. אני תמיד מנחה את מטופלי הסובלים מבעיות שינה להמנע משתיית קפאין בשעות אחר הצהריים. חשוב לערוך גם בדיקות דם ולוודא שאינך סובלת מחסר ברזל - גם פוגע בשינה.יש לשקול תוספת של ברזל במקרה זה. רק לאחר אבחנה מלאה ניתן לקבוע מהו הסינדרום ממנו את סובלת: אבחנת דופק סינית, לשון, אבחנת גוף וכמובן תשאול מלא. לאחר קביעת הסינדרום ניתן לקבוע ממה נובעת הפרעת השינה ולטפל בהתאם. במקרים רבים טיפול בדיקור בלבד אינו מספיק ואינו מניב תוצאות משביעות רצון. הטיפול בצמחים מאוד חיוני במקרה שהבעיה היא חסר דם. ???? כמובן שגם הנחיות תזונה מתאימות. מצרפת מאמר שלי בנושא נדודי שינה על פי הרפואה הסינית. http://www.healthyliving.co.il/insomnia.php מקווה שעזרתי. מאחלת לך שנה נהדרת, שנת בריאות ושלווה. מיכל שלזינגר

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית