ספורט בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

25/09/2015 | 08:58 | מאת: אורלי

שלום רב, אני עדיין לא יודעת האם אני נמצאת כעת בחודש הראשון להריון או לא. האם מותר לי בינתיים לעשות ספורט כרגיל ובפרט תרגילי כפיפות בטן?

שלום אורלי הסינים נוהגים לומר שב - 3 חודשים ראשונים עדיף לצמצם פעילות, כי התינוק הוא כמו "פרח אפרסק"... עדין ביותר, וכל דבר עלול לפגוע בהריון. קחי בחשבון שחלק גדול מן ההריונות האשה כלל אינה מודעת שהיא בהריון. וממשיכה לחיות את חייה כרגיל. מכיוון שאת עוקבת ומודעת - אני תמיד מממליצה לצמצם פעילות בכל זאת אחרי הביוץ. נשים שמנסות זמן ממושך להרות ו/או טיפולים הורמונליים - כמובן שחשוב שתקפדה באופן הדוק, אצלן מראש המצב עדין ורגיש יותר . ואילו האחרות גם במקרה שלהן עדיף לצמצם פעילות לפעילות בעלת עצימות נמוכה יותר. אני ממליצה לוותר על תרגילי הבטן. בשורות טובות M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית