צריכה עזרה בנושא חום השחר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

11/01/2015 | 08:49 | מאת: מקווה שהחודש זה יצליח

שלום רב, החודש התחלתי במעקב זקיקים ביום 10 של המחזור נעשתה לי בדיקת דם שהראתה אסטרדיול 1407, LH 15.3 ופרוגסטרון 2.1 ובאולטרסאונד נצפה זקיק בגודל 21 או 22 מ"מ. בעקבות הבדיקות הללו נאמר לי לקיים יחסי מין עם בעלי ביום הבדיקה ועוד יומיים אחרי (ימים שלישי עד חמישי האחרונים) ולהגיע לבדיקה ביום ה-26 למחזור. הבעיה היא שאני מודדת חום שחר והוא טרם עלה בצורה משמעותית היה 36.1 עד יום חמישי ואז עלה ל36.3 וירד ל36.25 ו36.2 ביומיים האחרונים, יש לציין כי היה אצלנו קר בלילה והלילה לא ישנתי טוב, ספק אם היו 3 שעות שינה רצופות. האם יכול להיות שמהלחץ לפספס את הביוץ בכלל לא בייצתי עדיין? האם יכולה להיות עליה בטמ"פ רק כמה ימים לאחר הביוץ? האם חוסר שינה גורם לחום שחר נמוך או גבוה יותר? האם עליה איטית בטמ"פ יכולה להעיד על בעיה. יש לי תת פעילות של בלוטת התריס, מטופלת באלטרוקסין וכרגע הבלוטה מאוזנת. אשמח לתשובות בהקדם, חן

שלום לך יקרה ממליצה לך לקרוא מאמר שלי בנושא "חום שחר" http://www.healthyu.co.il/monitoring-basal-body-tempreture אנסה לענות לשאלותייך - אני לא יודעת האם הלחץ גרם לפגיעה בביוץ - בכל אופן: עליה בטמפרטורה מתרחשת בזמן הביוץ ולא כמה ימים אחרי. שינוי בשעות השינה משפיע על חום השחר והופך אותו ללא מהימן מבחינת ההתיחסות . עליה איטית בטמפרטורה - עליה תקינה שמעידה על איזון הורמונלי תקין - היא בד"כ רציפה - וצריכה להיות כ 0.5 מעלות - 0.4 מעלות בין התקופה הפוליקולרית (שלפני הביוץ ביחס לתקופה שאחרי). אם הבלוטה מאוזנת - אז מה טוב... ! מנסיונ: שילוב טיפולי של דיקור + צמחים + גופנפש יכול לסייע באופן מהותי לשיפור פוטנציאל הפוריות . מציעה לך לפנות לטיפול , כמובן אצל מטפל שהתמחה בתחום. בהצלחה בשורות טובות M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526 רפואה סינית אינטגרטיבית גופנפש

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית