מחזור לא סדיר והריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

26/12/2014 | 07:34 | מאת: רויטל

שלום. בת 28. הפסקתי לקחת גלולות לפני כחצי שנה, בעקבות עצה של הגניקולוגית שלי, מכיוון שנמצאו אצלי תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם. עברתי טיפול ועכשיו בסדר. בתחילה המחזור היה כל 21 לחודש, ואז היה לי חודש אחד שהוא איחר בשבועיים ומאז כל חודש המחזור מאחר בכמה ימים עד כמה שבועות. (למשל, לפני כחודשיים קיבלתי מחזור ב10 וחודש לאחר מכן ב12, ועכשיו חודש דצמבר עוד לא קיבלתי מחזור והיום כבר ה25) הייתי אצל הגניקולוג שבוע שעבר, הוא ביצע בדיקה ואמר שהכל נראה סדיר ואמר שנראה שאני מבייצת (ואני בכלל הייתי אמורה לקבל מחזור כבר). בדיקת אולטרסאונד וגנילית- תקין. בלוטת התריס- תקין. מה יכולה להיות הבעיה? המשקל- תקין. התזונה- בריאה. אני מתעמלת 3-4 פעמים בשבוע. מה אפשר לעשות? אני רוצה להכנס להריון בקרוב וזה קשה כאשר לא יודעים מתי הביוץ. תודה מראש.

שלום רויטל במהלך שנות עבודתי הרבות עם מאות מטופלות נתקלתי במקרים רבים שבהם מטופלות נטלו גלולות ועם הפסקת הנטילה המחזורים היו משובשים לגמרי. אצל חלק מן המטופלות המחזורים מראש היו בלתי סדירים ואצל חלקן, נטילת הגלולות גרמה לשיבוש. חשוב לציין ולהדגיש כי בזמן נטילת גלולות אין מדובר במחזורים אמיתיים מאחר ולא מתקיים כלל ביוץ. בעצם הגלולות משבשות את המצב ההורמונלי התקין. אמנם נהוגה "מכבסת המילים" - הגלולות "מסדרות" את המחזור. אך כמובן שהגלולות אינן מסדרות דבר, אלא פשוט מבטלות את הביוץ ועצם הנטילה של ההורמונים גורמת לכך שמידי חודש בחודשו יהיה דימום סדיר (למעט במקרים שבהם בחורה בוחרת ליטול גלולות ברצף). המצב בעייתי במיוחד מכיוון שגם בחורות שהן בתת תזונה, אנמיות וכו' - ממשיכות לדמם באופן קבוע בעת נטילת גלולות, כך שבעצם חוסר האיזון והחוסרים שלהן הולכים וגדלים. לכן כשמגיעה מטופלת במצב שכזה עלי לאבחן את מצבה במדויק. מהי הסיבה לדימומים שאינם סדירים? לעיתים אפילו מצב של אמינוריאה (ללא ווסת כלל). אני מאבחנת את המצב בכלים שלי: שילוב של אבחנה בהתסכלות סינית + בדיקות מערביות (בדיקות דם הורמונליות, ספירת דם, כימיה בדם), אבחנת גוף, אבחנת דופק ולשון + כמובן תשאול מפורט. בהתבסס על כל הנתונים אני מתאימה למטופלת טיפול לצורך איזון הורמונלי והחזרת הגוף לאיזון ותפקוד תקין כך שניתן יהיה להרות באופן טבעי. הטיפול אצלי מתבסס על שילוב תזונה סינית + תזונה על פי סוג דם + דיקור + צמחים וטיפול גופנפש (ביואורגונומי, אייפק, דמיון מודרך ועוד). אשמח לסייע לך.

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית