פוריות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

04/08/2014 | 23:51 | מאת: דנה 407

שלום בת 44 בטיפולי פוריות. בגלל תגובה נמוכה, הוחלט על מחזורים טבעיים, ללא הורמונים. fsh נע בין 12-16. משתנה כל חודש. אני מעוניינת לטפל ברפואה משלימה ומתלבטת בין שתי מטפלות. האחת בתחום נטורופתיה, המטפלת בעזרת שינוי תזונתי, צמחי מרפא (אני חושבת באך) ורפלקסולוגיה. השנייה מטפלת בדיקור סיני ובצמחי מרפא. שתיהן מצוינות. מה מומלץ במצבי? תודה

שלום דנה אחלק את תשובתי לשני חלקים: 1. לגבי בחירה במטפל/ת מתאימה- תחליטי כמובן על פי מה שמרגיש לך נכון. בעיני חשוב השילוב גופנפש - ולכן אני משלבת לצד הטיפול בדיקור - טיפול בצמחים סיניים + תוספים וכן הומוטוקסיקולוגיה + פרחי באך וכל זאת לצד טיפול ביואורגונומי + אייפק + תטא הילינג + דמיון מודרך. 2. לגבי הגיל את בת 44 ולא ניתן להתעלם מכך. גם כאשר עושים טיפולי פוריות הסיכוי להריון קטן מהותית מגיל 40. סיכויי הכניסה להריון כתוצאה מביצוע הפריה חוץ גופית עומדים על כ15% בגיל 40. סיכויים אלו יורדים בחדות ואחרי גיל 44 הם עומדים על כ2%. מסיבה זו דרוש בישראל אישור מיוחד לבצע הפריה חוץ גופית בנשים מעל גיל 45. חשוב מאוד לקחת זאת בחשבון. בשאר מדינות העולם שבהן טיפולי הפוריות אינם מסובסדים - מעבר לגיל 40 (ויש מדינות שאף בגילאים צעירים יותר) הנטיה היא ללכת רק על תרומות ביצית. היה חשוב לי לציין את הנתון הזה מכיוון שסיכוי של 2% להשגת הריון הוא מאוד מצומצם. אני בטוחה שיש משמעות גדולה בעינייך גם לזמן, הכסף והמשאבים השונים בתהליך. אם תרצי לשוחח עימי ולהתייעץ אשמח להנחות אותך את מוזמנת ליצור קשר בהצלחה בשורות טובות M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות גוף-נפש WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

07/08/2014 | 07:18 | מאת: דנה

שלום מיכל, ראשית, תודה על תשובתך המהירה. בנוסף, את הילד הראשון והחמוד שלי ילדתי בגיל 43 מהריון ספונטאי!!! היום לא כל כך נלחצים מנשים הרוצות להיכנס להריון אחרי גיל 40 ויש לא מעט נשים שמצליחות. אני מאוד מעריכה את דאגתך, אך את בוודאי מתארת לעצמך שאת כל ההסבר המפורט בסעיף השני שמעתי כל כך הרבה פעמים מרופאים וכמובן קראתי באתרים באינטרנט. הדברים ידועים וכל אישה אחרי גיל 40 שמעה את ההרצאות האלה בלי סוף. בכל זאת נשים רוצות להילחם ויש להעריך זאת. בתור מטופלת בהפריות עכשיו ובהזרעות אח"כ אני מרגישה שנחוץ לי עידוד ולא תזכורת בכל פעם מחדש לדברים שאני יודעת. ביקשתי את עצתך לגבי חשיבות הדיקור במקרה זה או שאפשר ללכת גם על כיוונים אחרים כמו רפלקסולוגיה. כמובן, אני מודה לך ולא מבקרת אותך. רק רציתי להזכיר לך כמטפלת דברים שמטופלות מרגישות. התחושות האלה לא פחות חשובות להצלחת התהליך. בהצלחה וכל טוב דנה

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית