אין מחזור שנה אחרי הפסקת גלולות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

11/07/2014 | 18:52 | מאת: תמר

שלום! אני בת קרוב ל23, לפני כשנה הפסקתי ליטול גלולות למניעת היריון (אותן לקחתי כשלוש שנים). מאז שהפסקתי לא היה לי מחזור בכלל. בדיקות דם הראו שהורמון הפרולקטין שלי מאוד גבוה. התזונה שלי צמחונית- טבעונית ואני מטופלת מזה מספר חודשים אצל מטפלת ברפואה סינית. הטיפול כולל דיקור, שיאצו, תזונה ופורמולת צמחים. אשמח קודם כל להרגעה! (: האם יש סכנה לפוריות? תוך כמה זמן את חושבת שההורמון יתאזן? היית ממליצה על עוד משהו? תודה רבה

שלום לך אני לא יודעת כמה זמן יקח עד שרמת ההורמונים אצלך תתאזן מכיוון שאני לא מכירה אותך . - אני בד"כ משלבת במצבים כאלו גם צמחים מערביים והומוטוקסיקולוגיה. טבעונות אינה אמורה להוות בעיה אם את צורכת את כל מה שהגוף זקוק לו. כמו כן חשוב מאוד אורח חיים רגוע ונינוח ושעות שינה מספיקות - כ 7 שעות שינה בלילה. עם דגש על שינה בשעות הלילה (שינה ביום "אינה מספקת את הסחורה") איזון הורמונלי ובריאות בכלל מחייבת שנת לילה טובה ובריאה. כמו כן חשוב לוודא שבלוטת התריס תקינה. בשורות טובות בשורות טובות M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

15/07/2014 | 13:36 | מאת: תמר

תודה רבה. בהמשך לשאלה, יש לי הפרשות חלב מהשדיים (אני לא בהריון כמובן) וקראתי שזה ממצב של גידול שפירי ביותרת המוח שגורם להפרשה מוגברת של הורמון הפרולקטין. קראתי שזה גם מסוכן מאוד לא לטפל בזה. כמובן שכל הפורומים הם של רפואה וטיפול מערביים. כמובן שגם הגניקולוג המליץ על טיפול תרופתי ממושך, דבר אליו אני מתנגדת. האם רק דרך הטיפול של הרפואה הסינית המצב יכול להשתנות? יש לי ממש חרדות מהדבר הזה. תודה

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית