ריבוי מי שפיר - האם יש קשר לחרדה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

11/07/2014 | 00:37 | מאת: גלית

שלום מיכל בת 32.5, הריון שלישי, ילד אחד בבית. בשבוע 23 גילו ריבוי מי שפיר קל (היום בשבוע 25 היה ריבוי 28 אבל במכשיר אחר ואצל רופא אחר). מאז שגילו ריבוי עשיתי סקירה מורחבת מכוונת, אקו לב עובר ובדיקת סכרת הריון והכל יצא תקין. עובר מעט גדול לגילו (אבל לא מפתיע בהתחשב בהיסטוריה המשפחתית). רציתי לשאול אם יצא לך להיתקל בסיבות לא קונבנציונאליות לריבוי מים? ההריון הזה הגיע אחרי הריון שהופל בחודש שלישי עקב הדבקות ב CMV ומתחילתו היה מרובה חרדות (אני לא בנאדם חרדתי מטבעי). אני עושה את כל המאמצים להתנקות מהחרדות אבל לא תמיד בהצלחה. אפילו עברתי מספר טיפולים אלטרנטיביים לשם כך. בנוסף, ההריון התחיל כתאומים. אחד נפל ממש ממש בהתחלה (חודש ראשון) עוד לפני שביקרתי אצל הרופא. זה לא מדווח בדוחות של הרופאים כי ראו אותי אחרי הפלה אבל אני משוכנעת שזה מה שקרה. בכל אופן, אני מצטערת שאני כותבת כל-כך הרבה. מצבי המנטלי נכון לעכשיו כבר יותר יציב ואני פשוט מקווה שיהיה טוב ויוולד ילד בריא, פשוט מתוך סקרנות ורצון להסתכל לעומק על הדברים עניין אותי לדעת אם בתור מטפלת מצאת איזה קשר לריבוי מים ומצב נפשי? אין על כך חומר באינטרנט.

שלום גלית ברור שמצב החרדה והלחץ שלך אינו מועיל. אני מטפלת ברפואה סינית עם דגש על גוף - נפש. מטריד אותך ריבוי מי השפיר והאם הוא קשור לחרדה? התפקיד הביולוגי של מי השפיר הינו להגן על העובר ברחם. בגישה של רפואה ביולוגית / ריקול הילינג, כל תופעה ביולוגית שמתרחשת בגוף יש לה סיבה השרדותית. אם את מאוד דואגת לשלום העובר, המוח שלך (תת המודע) יעשה כלל יכולתו להגן על העובר. הדרך שבה המוח מבין כי ניתן להגן על העובר היא באמצעות ריבוי מי השפיר. כדי לטפל בבעיה מסוג זה אני משלבת טיפול בדיקור + תטא הילינג + פרחי באך ולעיתים שילוב שיטות נוספות. המשך הריון בריא וקל בשורות טובות M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית