PMS קשה , מתח טרום וסתי ורפואה סינית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

05/11/2013 | 00:00 | מאת: שירן

שלום מיכל אני בת 42. תמיד סבלתי מתופעות קשות סביב המחזור. גם בתקופת הביוץ וגם החל משבועיים לפני המחזור וכולל גם ביום הראשון של הדימום הוסתי - כאבי ראש, עצבנות נוראית, כמיהה חזקה לפחמימות, חוסר יכולת להרדם בלילה וכשכבר נרדמת מזיעה המון ומתעוררת תכופות. ברור לי שמדובר בחוסר איזון הורמונלי. האם יש דרך שבה ניתן להעזר ברפואה סינית. בעבר השתמשתי בגלולות אך הכולסטרול שלי עלה לרמה כל כך גבוהה שהרופא המליץ להפסיק להשתמש בהן. אשמח לעזרתך. תודה

שלום שירן טוב לשמוע שהפסקת עם הגלולות. א. הן כלל אינן מטפלות בסיבת השורש לבעיה, אלא רק מעלימות סימפטומים. זאת אומרת, הבעיה הבסיסית כפי שהיא מוגדרת ברפואה קונבנציונלית היא חוסר איזון הורמונלי. הגלולות פשוט מבטלות את המחזור !!! כלל אינן מאזנות. למעשה, לא מתרחש שום ביוץ בזמן נטילת הגלולות, הן בעצם "מרדימות" את המערכת. ב. יש להן תופעות לוואי - במקרה שלך ראית מה קרה לרמת הכולסטרול. ג. ברפואה הסינית ההתיחסות לתופעות כאלו שאת מתארת PMS היא כאל חוסר איזון שהאיבר העיקרי המשמעותי הינו הכבד -(ברמה האנרגטית). הכבד קשור לכעסים, מתחים, הדחקות. כך שכפי שאת מבינה טיפול מדויק ויעיל מטפל בשורש הבעיה. אם מטפלים רק בהעלמת סימפטומים עדיין סיבת השורש קיימת בגוף. כל מה שעשית היה "להתעלם מן האור האדום בנורית האזהרה". חשוב מאוד להרמן את הזרימה האנרגטית של הכבד . אני מקפידה על עבודה משולבת של גופנפש , כי זוהי הדרך היעילה והמדויקת ביותר להשגת תוצאות מיטביות שמתבטאות בתחומים שונים בחיים ומביאות את המטופלת מעבר להחלמה מן הסימפטומים לצמיחה והתפתחות במישורים שונים בחייה שבהם יש תקיעות. מסיבה זו לצד הדיקור , צמחים אני משתמשת גם בכלים נוספים ורגשיים: אייפק, NLP, פרחי באך, אנתרופוסופיה, דמיון מודרך ועוד. אשמח לסייע לך שבוע מצוין M.A. DIP ACU מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYLIVING.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית