דיקור מחזור והזרעה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

24/09/2013 | 15:49 | מאת: אפרת

שלום אני בת 38 אמא ל2 ילדים אנחנו כבר כמעט שנה מנסים לעבוד על מספר 3 את שני ילדי ילדתי בקיסרי לפני חמישה חודשים עברתי היסטרסקופיה ניתוחית להסרת הידבקיות בחודשים האחרונים אני עוברת הזרעות כאשר בסבב האחרון שילבתי גם דיקור זרע הבעל מצוין אני בעלת מחזור סדיר מאוד(!) כול 28 יום מבייצת תקין (נצפו זקיקים יפים, וקיבלתי גם אוביטרל) הבעיה היחידה זה שרירית הרחם גבולית 6 ממ בסבב האחרון של ההזרעות היתי 3 פעמים אצל מדקר שעל פניו נראה מוסמך ועם רזומה עשיר בבעיות פריון שבוע לפני הביוץ,יום לפני ההזרעה, בוצע דיקור וקצת פחות משבוע אחרי ההזרעה בוצע שוב דיקור כשהמדקר צין שלפי דופק ביד הוא אופטימי הדיקור האחרון היה בבטן יום לאחר הדיקור היה מעט מאוד הפרשות חומות את המחזור לא קיבלתי בזמן איחרתי ב 5 ימים, מהיום השני של האיחור ישנן הפרשות חומות שהלכו והתגברו ביום החמישי זה היו כבר הרבה הפרשות שחשבתי שזה מחזור אבל מחזור "רגיל" עדין לא קיבלתי! ביום השני של האיחור עשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית נדיר מאוד שאני מאחרת במחזור. המחזור שלי מאוד קבוע 28 יום האם יכול להיות שדיקור יגרום לי לנזק? מאחר שהמחזור לא ממש הגיע אני לא יודעת האם להמשיך בדיקור? הרופא המטפל שלי רוצה גם החודש לנסות הזרעה טבעית אבל אין לי ממש תאריך מחזור מה עלי לעשות? האם יכול להיות שנעשה נזק בלתי הפיך?

שלום אפרת הדיקור הוא כלי טיפולי מצוין ונחקר מאוד לצורך טיפול בפוריות. רירית הרחם שלך דקה והדבר עלול לנבוע כתוצאה מן הטיפול בהידבקויות, או ההידבקויות עצמן. אני לא יודעת מה מצבך הבריאותי. מה איכות הדימום הקבועה שלך? האם יש אנמיה ברקע? אני לא יודעת האם קיבלת איקקלומין / או תרופות אחרת. איקקלומין למשל אצל חלק מן הנשים פוגע ברירית וחולפים מספר חודשים עד שהשפעתו עוברת. לצד הדיקור חשוב מאוד לשלב גם צמחים וכך היעילות גדלה. ממליצה להמשיך בטיפולי הדיקר + שילוב צמחים. בשורות טובות M.A. DIP. ACU מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות גופנפש דיקור, צמחים, הומוטוקסיקולוגיה, פרחי באך, NLP, דמיון מודרך, אייפק, אנתרופוסופיה WWW.HEALTHYLIVING.CO.IL 052-8728526

27/09/2013 | 08:30 | מאת: אפרת

בוקר וטוב מיכל ראשית תודה רבה על תגובתך. מצבי הבריאותי בסדר גמור לא, לא קיבלתי שום דבר למעט זירקת אביטרל. בדרך כלל (אחרי הניתוח) המחזור היה תקין 3 ימים של מחזור דמי. ואנני סובלת מאנמיה החודש כשהתחלתי עם הדיקור המחזור נראה משובש גם איחר וגם לא נראה במרקמו תקין בנוסף אני כבר יותר משבוע רק עם הפרשות חומות שאלותי האם דיקור יכול לשבש מחזור בצורה כזו? האם כדאי להמשיך בדיקור מה בעצם תאריך קבלת המחזןר שלי?

שלום אפרת דיקור לא אמור לפגוע במחזוריות טבעית. אוביטרל לעומת זאת יכול לעשות זאת. יש נשים שמגיבות בצורה מאוד קיצונית לטיפולים הורמונליים. מציעה לעבור אולטרה סאונד על מנת לבדוק מה קורה. ניתן גם לעשות בדיקות דם הורמונליות לראות מה השתבש? במצבים כאלו שדימום מתעכב אני משלבת גם צמחים מניעי דם כדי לזרז את הווסת יתכן מצב של הריון כימי / ציסטה. מאוד חשוב להבדק. לאחר הבדיקה כדאי מאוד לשלב טיפול בצמחים ומאוד מומלץ לשלב עבודת גופנפש, מניסיוני- מאוד מייעל את התתוצאות. בהצלחה M.A. DIP ACU מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות גופנפש WWW.HEALTHYLIVING.CO.IL 052-8728526 דיקור, אייפק, NLP, דמיון מודרך, הומוטקוקסיקולוגיה, צמחים, פרחי באך

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית