דימום כתום אחרי ביוץ, וכתמים ממושכים לפני המחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

16/07/2013 | 11:30 | מאת: יפעת

שלום, מנסים כמעט שנתיים להכנס להריון, "לא מוסברים". לפני חצי שנה הריון חוץ רחמי, במעקב פוריות אך ללא טיפול. ברקע קרוהן קשה. כמעט קבוע יש לי 4-6 ימי כתמים לפני מחזור, פרוגסטרון סביר-. החודש מיד אחרי הביוץ התחילו כתמים כ-ת-ו-מ-י-ם (ואדומים לסירוגין, אבל כשהיה כתום זה ממש כתום) ונמשכו 4 ימים, הפסיקו ל3 ימים ועכשיו (יו"אב 8) שוב התחילו כתומים ואדומים. אני יודעת שדימום אחרי ביוץ לכאורה תקין למרות שלא היה לי אף פעם, אבל הצבע מדאיג. האם מחייב בדיקת רופא? מה יכול להיות המקור לבעיה? בחודש הקודם קיבלתי פרוגילוטון כדי לנסות לסדר את השיבושים במחזור מאז ההפלה (מחזור קצר), כנראה שלא עזר... בנתיים אני כבר חודש וחצי בטיפולי דיקור כל שבוע. עד כמה כדאי לתת סיכוי לדיקור ו"למשוך את הזמן" ולא לקחת בנתיים פרוגסטרון בנרות? מצד אחת לא רוצה הורמונים, מצד שני מפחדת שאני מאבדת זמן יקר... (בת 27, ובכל זאת) תודה רבה מראש!!

שלום יפעת את באמת צעירה, הלחץ באמת אינו מועיל... חשוב מאוד לצד הדיקור לטפל גם בצמחים שיסייעו להסדרת המחזור. דימום לאחר ביוץ אינו תקין - ברפואה הסינית מעיד על סטגנציה /חוסר יאנג /חום בדם ועוד. חשוב לאבחן באופן מדויק. אני תמיד משלבת צמחים ותוספים בטיפול, זה מאוד משמעותי להצלחת הטיפול. כפי שציינתי את באמת צעירה. כדאי להמתין לפחות 3 חודשים ולראות מה קורה. אבל חשוב שתקחי גם צמחים, תקבלי הנחיה לתזונה , אני מניחה שאת מטופלת אצל מטפל שהתמחה בגינקולוגיה ופוריות. בשורות טובות M.A. DIP ACU מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYLIVING.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית