טעם מר ולא טוב בפה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

24/11/2012 | 10:05 | מאת: אלין

שלום רב, אני בחורה בת 32 שנמצאת בתחילת הריון ראשון (שבוע 5) ויש לי כבר קרוב לשבועיים תחושה של טעם מר ולא טוב בפה. התחושה מלווה בהרגשה של חוסר תאבון לפעמים,ושאני שותה נס קפה יש לי טעם מר בפה. לפי מה שראיתי בפה הלשון שלי בפנים צהובה ולבנה. בנוסף ברצוני לציין שזה לא מכדורי הפרנטאל שאני לוקחת כי התופעה היתה עוד לפני שלקחתי את הכדורים. רופא נשים שלח אותי לרופא פה ולסת אך התור עוד שבועיים ובנתיים אני סובלת מאוד, ובכלל יש לי הרגשה שזה אולי ממיצי קיבה וכדומה. רציתי לשאול האם זאת תופעה נפוצה בהריון? ממה זה יכול להיות? ומה מקל והפתרון לתופעה ? תודה רבה, אלין

שלום לך את מדווחת על חיפוי לשון מעובה בגוונים של לבן - צהבהב. ברפואה הסינית ההתיחסות היא למצב של חום ולחות. בתחילת הריון האנרגיה של הטחול (בהתיחסות סינית... אין לכך התייחסות מקבילה ברפואה קונבנציונלית) נחלשת וישנו יצור מוגבר של לחות- ליחה. ממליצה לך לנסות ןלצמצם למינימום מזונות מחלישי טחול ומייצרי ליחה: מוצרי חלב, שומנים שונים, פחמימות פשוטות וממתקים. במקביל כדאי לצמצם את צריכת הקפה. הקפה משפיע מחד על הכבד- שגם הוא יכול לגרום לטעם המר בפיך ומאידך הוא גם משפיע על הטחול ואז יש התגברות של הלחות ליחה. נסי את מה שהנחיתי. במקביל לכי להבדק אצל הרופאה כפי שקבעת. אם אין הטבה פני למטפל ברפואה סינית שהתמחה בתחום הגינקולוגיה והפריון , כך שיוכל לסייע לך בזמן הריון. המשך הריון בריא וקל M.A. DIP. ACU מיכל שלזינגר התמחות בגינקולוגיה ופריון גוף- נפש דיקור, הומוטוקסיקולוגיה, IPEC, צמחים, NLP פרחי באך ,דמיון מודרך WWW.HEALTHYLIVING.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית