הבן שני בן שב צילום כף יד מתאים לבן 4

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/03/2015 | 15:59 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב כשהייתי בהריון בבן שלי הבחינו דרך האולטראסאוונד ובסריקות למינהם שהוא נמוך.ומאז הלידה הייתי במעכב רגיל בטיפת חלב כל הזמן אמרו לי שהוא באחוזון 5 . כשהיה בן 4 שנים הלכנו לאנדוקרינולוג ומאז אני במעכב ככל 6-12 חודשים ,הרופא בודקת אותו גופנית גובה ומשקל ובודקת אשכים . ופעמיים במשך התקופה הזו עשינו צילום כף יד, הרופא בדקה את התוצאות לפי האטלאס. בדיקות דם רגילות וזהו. היא טוענת שהוא בסדר גמור וידביק את הפערים בהמשך ואין צורך במתן הרמון הגדילה. אני ואח שלי כשהיינו קטנים היינו נמוכים וגבהנו במכה אחת לקראת גיל ההתבגרות אחי ממש הגיע ל 1.80 +ואני 163 וזה לדעתה מסביר את מצבו של בני . אני מרגישה שהיא לא עושה מספיק ושאני עלולה לפספס את הגיל הכי טוב שהוא 7-8 שנים למתן טיפול יעיל בהרמון הגדילה . האם חששותיי במקום ועלי ללכת לרופאה אחרת לבדיקת המצב לעומק כמו שצריך כולל טסטים של גירוי הפרשת ההרמון או להמשיך ללכת לאותה אנדוקרינולוגית ולסמוך על הידע המקצועי שלה ? היא לא עשתה לו שום טסטים ואומרת לי שאין לו חסר בהרמון הגדילה האם ניתן לדעת האם קיים חסר או לו בהרמון הגדילה בלי בדיקת לגירוי ההרמון? אגה הגובה של בעלי 178 אבל חמי היה בעל קומה נמוכה תודה רבה

1) צילום כף יד כאשר גיל עצמות פחות מ 7 שנים אינו יכול להיות לעזר בחישוב גדילה עתידית 2) את ואח שלך אינם ערובה וודאית להמשך 3) בדיקות דם רגילות- מושג שלא אומר דבר 4) לא תמיד מבצעים בדיקות הורמון גדילה אבל אין כל כל נתוןשיש בו תועלת כדי להסיק מסקנות 5) מיעץ לך לפנות עם כל המדידות לאנדוקרינולוג נוסף ולקבל חוות דעת נוספת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים