משמעות תוצאות צילום כף יד שמאל לגיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/06/2013 | 22:34 | מאת: ליאור

שלום, ביתי בת 4.4 , 95 ס"מ גובהה. אנו בתהליך בדיקת הורמון גדילה. אחרי שני טסטים עם תוצאה של חוסר (4.7 מקסימום) ולפני MRI מח. בצילום כף יד התקבלו התוצאות הבאות: -------------- על פי האטלס ע"ש גרויליך ופייל(נקבה) גיל העצמות שורש כף יד מתאים לשנתיים וחצי.גיל MC וגלילים מתאים ל 4 שנים וחודשיים. גיל כרונולוגי 4 ו 4 חודשים סטיית התקן לגיל : 8 חודשים -------------- מה משמעות התוצאות והאם יש לך מהנתונים היבשים עיצה/ הכוונה / דיעה לגבי המשך הטיפול / התיחסות תודה !

1) אחת הסיבות לגיל עצמות צעיר היא חסר בהורמון, בין היתר הורמון גדילה. הוא עוד סימן לתמונה הקלינית של חוסר בהורמון גדילה 2) תוך המעקב בעת טיפול בודקים את מידת התקדמות גיל העצמות. הוא מדד לא מדוייק לסיכויי הצלחת הטיפול. קיימות תוכנות הנותנות מושג על כוון הגדילה לפי קצב הגדילה, מינון ההורמון, גיל העצמות ועוד 3) אין נתונים אלה מכוונים על בחירת טיפול לפי מכלול הנתונים שלפני טיפול אפשר לקבל טווח של גדילה צפויה בתום שנת טיפול ראשונה. בתום 6 חודשים ראשונים ובתום שנה ראשונה מעריכים את מידשת ההצלחה 4) על גיל עצמות ועל תחזית גובה סופי נא לקרוא באתר: www.gdila.co.il

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים