בלוטת התריס ונשירת שיער

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/12/2001 | 22:40 | מאת: דדי

שלום רב, אני בת 26. לפני כשלושה חודשים התחלתי לקחת על דעת עצמי כדורים למניעת נשירת השיער בשם רוטס HR. היתה לי נשירה היסטרית. לאחר שלקחתי את הכדורים במשך חודשיים ראיתי שיפור ניכר בשיער והוא התמלא לי. לפני כשבועיים איבחנו לי תת פעילות של בלוטת התריס. היום התחלתי לקחת את כדורי האלטרוקסין. שאלתי היא האם אוכל לקחת גם את האלטרוקסין וגם את הרוטס HR ? הרוטס HR מכיל את הויטמין B1, B2 ,B3 ,B6 ,B12, חומצה פולית,ויטמין C, ביוטין, חומצה פנטוטנית, ברזל, אבץ, נחושת, מנגן, סיליקה, פאבה, כולין, אינוזיטול, ציסטאין וגלוטטיון. בתודה מראש.

טיטפול צריך להיות מכוון לבעיה 1. אם הנשירה נגרמת עקב חוסר בהורמון של בלוטת התריס - הורמון בלוטת התריס הוא הפתרון 2. אם הבעיה הא חוסר ויטמינים מתן ויטמינים הוא הפתרון. אם באדם הניזון מכלכלה רגילה חסרים ויטמינים, יש לוודא האם קיימת בעית ספיגה או מחלה המפריעה לו לספוג את הויטמינים. יש סיכון בלקיחת טיפול מבלי שמוודאים את סיבת הבעיה - הסיכון אבחון מאוחר של מחלה הדורשת טיפול 3. לקיחת ויטמינים גם אם מיותרים במינון לא מוגזם בד"כ אינה מזיקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים