בדיקות דם ילדה בת 10

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/11/2020 | 00:41 | מאת: רווי

שלום .תוצאות ב.דם של הבת שלי בת 10 . Tsh 0.53 Ft4 17.6 F3 6.08 Glucose b 121 -גבוה מאד מטווח הנורמה Teasterone 1 -גם מעט מטווח הנורמה Cortisol 0 -1072 כמעט פי 2 מטווח הנורמה. Dhea-s 4.18 Deoxycortisol compound s 19.3 הבת שלי גבוה לגילה ושמנמונת ב.דם אלו נעשו לבדיקת ציר אקסנל-איני זוכרת את השם , לאחר צילום כף יד שהראה שמתאימה על פי גיל העצמות ל -11 שנים . (חשוב לי לציין שלי הסירו את בלוטת התריס ודיסקציה צווארית לפניי כשנה פפילארי קרצינומה,גיל 53. הבן שלי בן 20 עם הוגקין לימפומה ). מה מראים ומה צריך לעשות עם תוצאות הדם המפחידות אלו של הבת שלי . יכול להיות חלילה סרטן ? תודה רבה

1) צריך לחזור על בדיקת הגלוקוז בצום. אם הוא גבוה לבדוק המוגלובין A1C ולפנות עם התשובות לאנדוקרינולוג לוודא האם יש לה סוכרת 2) הקורטיזול הגבוה מצדיק לבדוק אם הבעיה אמיתית או עלה בגלל לחץ- יש לבצע איסוף שתן 24 שעות ל FREE CORTISOL- ולפנות עם התשובה לאנדוקרינולוג 3)תפקוד בלוטת התריס תקין 4) בגלל גיל העצמות 11 ובגלל Deoxycortisol compound s 19.3 יש לבצע ACTH (סינאקטן) טסט הבודק פגם יצור ביותרת הכיליה. אנדוקרינולוג ילדים צריך לתת הוראות לביצוע טסט זה בקקיצור את צריכה ללכת לאנדוקרינולוג ילדים כדי להשלים בדיקות ולעשות סדר במצב, במקום לדבר על סרטן

19/11/2020 | 05:04 | מאת: רווי

תודה רבה על התגובה המהירה . אבדוק את כל מה שציינת . שאלתי בנוגע לסרטן בשל החרדה בה אני נמצאת , שנה שעברה אובחנתי עם פפילארי קרצינומה , לאחרונה הבן שלי בן 20 אובחן עם הוגקין לימפומה . האם אני צריכה להיות בלחץ מהתוצאות של בדיקות הדם של הבת שלי ? אם זה סכרת , מהו הטיפול ? האם סכרת זה מסוכן ? האם חלילה בדיקות הדם אלו יכולות להצביע על סרטן ? תודה רבה

1) אין קשר לסרטן 2) לפני שיש אבחנה לא מדברים על סיכונים 3)אם את לא רופאה את לא עושה נותנת הנחיות לטסטים כי אינך יודעת מה בדיוק לבקש בבדיקות אלה 4) בלי אנדוקרינולוג שבודק את הילדה ומחליט על בדיקות זו טעות להשלים בדיקות לבד

20/11/2020 | 19:45 | מאת: רווי

תודה רבה על התייחסותך פרופסור. מעריכה מאוד!!

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים