מתן זריקות הורמון גדילה ללא חסר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/10/2020 | 13:48 | מאת: דנה

בת 6 כמעט. אין חסר הורמון גדילה לפי טסט גלוקגון. אין בעיה בבלוטת היפופיזה והיפותלמוס נעשה MRI. אין צליאק,אין CRP . בדיקות דם תקינות. האנדוקרינלוג המטפל המליץ על זריקות הורמון מסיבה אידיופטיתגיל כרונולוגי 6. גיל עצמות קטן בשנה. השאלה שלי כמה זמן ניתן לחכות עם קבלת ההחלטה על ההורמון במצב שאין חסר

1) הטיפול אינו חיוני מבחינה בריאותית אלא מבחינה חברתית 2) תלוי במצב הילדה כמה היא במצוקה?. כמה היא רחוקה מהנורמה? עיקר התועלת היא לפני ההתבגרות

11/10/2020 | 20:11 | מאת: דנה

הילדה כלל לא במצוקה. היא לא מתלוננת. ההורים ורופא הילדים+ האנדוקרינולוג המטפל קצת יותר בלחץ. היא באחוזון 1. משקל 14.7 וגובה 1.04 נכון ללפני 4 חודשים בערך

לא ברור לי לאיזו מטרה את רוצה לחכות ומה השיקולים שלך? איזה מידע יהיה לך בעתיד שאין לך עכשיו? כשהיא תהיה בכתה א גובהה יהיה כמו הילד הכי נמוך בגיל 5, כמו ילד ממוצע בגיל 3.5, ונמוכה בראש מהרוב הגדול של ילדי הכיתה. ההחלטה היא שלך וזו לא החלטה רפואית אלא החלטה פסיכולוגית חברתית. הטיפול בהורמון גדילה מכניס את גובהה של ילדה לתוך הנורמה הנמוכה בערך תוך שנתיים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים