התבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/09/2020 | 20:32 | מאת: אמא

שלום, לבתי החלו ניצני שד בגיל 7 ו7 חודשים. כיום לאחר 5 חודשים היא בת 8. מבדיקה אצל אנדרוקרינולוגית היא אמרה שהגיעה לשלב טאנר 3 בשדיים וכי ההתפתחות נורא מהירה לתקופה של 5 חודשים. לפי צילום כף היד אמרה שגיל העצמות לפי הספר הוא 8 ו10 חודשים, אבל בגלל שהצילום איטי (לא כל כך הבנתי) יכול להיות שהגיל עצמות יותר מתקדם ואין אפשרות לדעת. היא הפנתה אותנו לאולטרסאונד שחלות להערכת גיל מחזור, לדעתה תוך שנה. תוצאות דם: estradiol 123 pmol/l oh-progesterone 1.78 nmol/l tsh 1.18 mlu/l t4free 15.4 mmol/l LH 2.20 iu/l fsh 3.40 iu/l prolactin 111.5 mlu/l testosterone total 0.4 nmol/l igf-1 29.00 nmol/l dhea sulphate 0.72 nmol/l אני חוששת מבחינת הגובה בעיקר שלא יגיע אפילו לנורמה. כיום היא 131 ס"מ, ואם תקבל באמת מחזור תוך שנה תוכל לגבוה במקסימום 10-15 ס"מ. החשש שלא תגיע אפילו ל 150 ס"מ. לפי הנתונים האלו, מה אתה חושב שהכי טוב בשבילה מבחינת הגובה? לקחת זריקות לעצירת ההתבגרות או שבשלב התפתחות זו כבר מאוחר מדי והטיפול לא בטוח שיעצור את ההתפתחות? אודה מאוד לתשובתך.

בגיל כזה עם דרגת התבגרות מתקדמת מעכבים את ההתבגרות בעיקר מסיבה פסיכולוגית. אם תגמור להתבגר מוקדם, היא תראה כמו ילדה בת 16 בגיל צעיר ותקבל מחזור בגיל צעיר והיא עדיין לא בשלה לכך השפעת עיכוב ההתבגרות על גיל העצמות היא קטנה יותר מאשר על ההתבגרות בדיקת בשלות מנגנון ההתבגרות היא לא על ידי בדיקת דם בודדת בבוקר אלא על ידי טסט לא ניתן לנחש מתי יגיע מחזור האולטראסאונד עוזר לראות עד כמה מתקדמת ההתבגרות , אך לא מנבא מתי יגיע מחזור לסיכום מקובל לעכב התבגרות מהירה בגיל זה

29/09/2020 | 08:35 | מאת: אמא

תודה רבה על תשובתך. יכול להיות מצב שנותנים את הזריקות לעיכוב ההתבגרות אבל הוא לא משפיע (בגלל שהשלב כבר מתקדם)? מה צפוי להיות הגובה הסופי שלה להערכתך ומנסיונך?

לא ניתן לחשב גובה סופי הוא תלוי בהתקדמות ההתבגרות והתקדמות גיל העצמות ואין דרך לצפות אותם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים