התפתחות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/09/2020 | 16:56 | מאת: אנונימית

הבת שלי בת 9 וחודשיים, גובה 125. התחילו לה הפרשות מדי פעם והחזה החל לצמוח. עשינו לה בדיקת דם אך בגלל שאנחנו בבידוד התור לאנדקרינולוג נדחה לעוד חודשיים. אשמח לדעת אם התוצאות תקינות.. שבוע הבא נעשה צילום כף יד. תודה

23/09/2020 | 17:02 | מאת: אנונימית

Tsh 2.55 Lh 3.9 Fsh 7.6 Estradiol 197 Dhea-s קטן מ0.41

התפתחות מינית מוקדמת היא גדילת שדיים לפני גיל 8. בתכם עברה את גיל 8 מזמן. על כן זו לא התבגרות מוקדמת. הכי חשוב צילום כף היד לפני שיש תשובה, לא סביר לדון על המצב. יותר חשוב מהגובה הנוכחי , הוא האם עלתה בקצב מוגבר באחוזון הגובה. כי יותר נכון לבדוק בנערה שהחלה להתבגר אחרי גיל 8 האם ההתבגרות היא מהירה או לא

היא בהתבגרות וזה צפוי הכי חשוב לקבוע אם ההתבגרות מהירה. ויותר חשוב מבדיקות אלה מה גיל העצמות שלה. אם הוא מתקדם מאד בדיקות אלה אינן מספיקות. על כן אני מבצע צילום כף יד לפני הבדיקות ההורמונליות

בדרך כלל מולץ לשאול שאלה כאשר יש תוצאות ולא לפני ראה תשובתי בהמשך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים