האטה בקצב הגדילה של ביתי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/09/2020 | 06:53 | מאת: נירית

ביתי בת 11.7 וגובה 1.42 סמ נראה שאינה גובהת מספיק א. איך מאהחנים ב. האם נשאר טווח זמן לתת לה הורמון גדילה ג. האם העובדה שמתעמלת קרקע2 עד 3 פעמים בשבוע 3 שעות משפיעה לרעה?

הסיבות יכולות להיות רבות ואין שום מידע חיוני ומעשי שאת נותנת. רופא בודק את צורת גרף המשקל וגרף הגובה, את דרגת ההתבגרות ומבצע בדיקות מעבדה דוגמאות לסיבות היא בסוף ההתבגרות לכן הקצב יורד. היא לא מתבגרת על כן אין "שיא גדילה של התבגרות. בעיה הורמונלית חסר: בלוטת התריס, הורמון גדילה. עודף: קורטיזול מחלה סמויה תזונה לקוייה בספורטאים ועוד. שאלתך על לתת הורמון גדילה היא לא סבירה. חייבים לבדוק קודם כל מדוע קצב הגדילה יורד והטיפול מכוון לבעיה. כאשר אני מייעץ אישית בבעיות גדילה: אני מבקש את כל נתוני הגדילה מהלידה עד היום חובה גם משקל וגם גובה. מבקש רשימה של בדיקות מעבדה מבקש ניתוח תזונתי על סמך יומן אכילה של 3 ימים, במיוחד בספורטאים זאת בשלב ראשון ולפי ככל תוצאות אלה דנים על ההמשך. במצב כמו שלכם עלייך לקבוע תור למרפאה אנדוקרינית בהקדם או יעוץ בוידאו (זום). כאשר אני מיעץ בזום אני שולח במייל רשימה של כל מה שיש להכין ליעוץ. אם רוצים שולחים מייל ל : [email protected]

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים