האם תת פעילות אצל פעוט

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/08/2020 | 15:41 | מאת: אסי

שלום פעוטה בת 18 חודש בבדיקת דם במסגרת מחלקת חום קשה ובעיות עיכול THS 5.157 ובדיקת T4 תקינה האם זו תת פעילות? האם יש צורך לפנות לאנדוקרינולוג להמשך בירור?

23/08/2020 | 15:56 | מאת: אסי

שכחתי להוסיף: סובלת לעיתים מעצירותוהיא בעלת קומה נמוכה "מגרדת" את אחוזון 5

זה לא THS אלא TSH בדיקת T4 תקינה אינה מידע. מה הערך המדוייק

24/08/2020 | 08:35 | מאת: אסי

1.3 T4 FREE

ערכי מעבדה והנורמה שלהם תלויים ב: במעבדה המבצעת, בשיטות שלה וביחידות המדווחות על כן כאשר שולחים לי בדיקות מעבדה של מטופל\ת אינני מקבל את הבדיקות , אלא אם הם על טופס מעבדה רשמי שמופיע שם המטופל ומספר תעודת זהות וטווח הנורמה של בדיקת המעבדה באותה מעבדה. FT4 בילדים הוא 0.8-2 ביחידות של ננוגרם\ דל (ng/dl) או 10-26 ביחידות של פיקומול\ליטר (pmol/L) TSH בילדים הוא במכבי: 0.54-5.5מילי יחידות בינלאומיות\מל (mIU/ml). או בכללית 0.4-4.2 באותן יחידות המעבדות מוסיפות הערות אם תחום הנורמה השתנה. סיכוי סביר שהבדיקות ששלחת תקינות. אין קשר בין סימני המחלה שתארת לבעיה בבלוטת התריס. דבר גם עם רופא\ת הילדים שלכם

חבל לשאול פעמיים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים