בת 8 חודשים, התפתחות מינית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/08/2020 | 18:17 | מאת: איולה

ביתי בת 8 חודשים, קיים שיעור בפות וסביב הפטמה והגדלת רקמת שד קלה. בבדיקות דם בסיסיות הורמונליות נאמר כי הכל תקין- Testosterone קטן מ 0.45 Dhea s קטן שווה ל 0.41 Androstenedione שווה 0.53 צילום גיל עצמות תואם גיל 6 חודשים , היא בת 8 חודשים. Mri מח עם דגש על ההיפופיזה תקין. אולטרסאונד בטן עליונה וכליות, ללא הסתכלות על האדרנל/שחלות, היה תקין. בקרוב יהיה תור לאנדוקרינולוג. אני מבינה שסביר להניח שיבקש טסטים ואולטרסאונד בטן תחתונה שיכלול אדרנל ושחלות. מה למעשה האפשרויות הסבירות בהתאם לנתונים אלו? מבחינת עקומות גדילה של משקל/גובה היא באחוזון תקין, סביב הממוצע פחות או יותר. יש לציין כי קיים איחור התפתחותי מוטורי, שפתי ובירור נוירולוגי מזה כמה חודשים, במהלכו eeg היה תקין, בי 12 גבוה מאוד, ספירת דם לבנה תקינה. תודה רבה

מצטער. אינני יכול לתת חוות דעת מכיוון שלא בדקתי את הילדה. אם זה שעור עדין בהיר אין לו כל משמעות. גם התאור של הפטמות אינו מספיק לי . אני יכול לסמוך על תאור רק אם מישהוא מקצועי בדק ומצא. לעיתים זה מעט רקמה תחת הפטמות.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים