חשש לתת פעילות היפופיזה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/06/2020 | 01:09 | מאת: ש.ג

ילדה בת 10 וחודש קיבלה מחזור. גובה 1.53 משקל 50 (גם האם וגם הסבתא קיבלו מחסור באותו גיל). גיל עצמות 12 Free t4 10.76 Igf 1 676 Acth: 234, 424, 474 אנדוקרינולוגית אמרה שיש חשש לתת פעילות של בלוטת יתרת המוח, אבל לפני ששולחים ל mri רוצה שנחזור על הבדיקות עוד כחודש וחצי. האם החזרה על הבדיקות הכרחית? ואם כן - מדוע יש לחכות חודש וחצי בין בדיקה לבדיקה?

תת פעילות של ההיפופיזה הוא מושג כללי שאינו אומר לי דבר.מההיפופיזה מופרשים הורמונים רבים הקשורים להתבגרות, מופרש הורמון גדילה, מופרשACTH האחראי על יצור קורטיזול, מופרש TSH האחראי על בלוטת התריס ועוד. מגדירים תת פעילות של ההיפופיזה אם חסרים מספר הורמונים שההיפופיזה צריכה ליצר. 1)מופרשים LH ן FSH חאחראיים להופעת ההתבגרות המינית שבסופה מופיע מחזור. יש לה מחזור. על כן אין לה תת פעילות במערכת זו 2) מופרש הורמון גדילה האם בוצע לה טסט בצום בו נתנו לה חומר מגרה הפרשת הורמון גדילה ולקחו לה דם כל חצי שעה במשך 2-3 שעות לרמות הורמון גדלה והוא יצא נמוך? אם לא לא נבדק הורמון גדילה 3) לא בודקים רמת ACTH בצורה שאמרת יש לי חשד שהזריקו לה ACTH והמספרים שאת נותנת הם רמות קורטיזול בדם ואם זה נכון מה שכתבתי יש אי הבנה בין בינך לבין האנדוקרינולוגית ועלייך לחזור אליה לקבל הסבר. מאופן הצגת הדברים שלך אי אפשר להבין באיזו מערכת הורמון יש בעיה

25/06/2020 | 10:59 | מאת: ש.ג

בהתעלם ממה שהרופאה אמרה, אשמח לשאול מה משמעות התוצאות. המספרים שנתתי הם אכן רמות הקורטיזול בדם. מעתיקה את התוצאות של הקורטיזול ו - IGf: IGF-1 676.00 NG/ML LH-RH TEST:0-30-60 : LH (0) 1.88 MIU/ML LH (1) 6.02 MIU/ML LH (2) 5.33 MIU/ML FSH (0) 7.72 MIU/ML FSH (1) 8.90 MIU/ML FSH (2) 9.30 MIU/ML ACTH PEDIATRIC T. 0-30-60 : : CORTISOL (0) 234.51 NMOL/L CORTISOL (1) 427.49 NMOL/L CORTISOL (2) 474.90 NMOL/L ילדה בת 10 וחודש קיבלה מחזור. גובה 1.53 משקל 50 (גם האם וגם הסבתא קיבלו מחסור באותו גיל). גיל עצמות 12 Free t4 10.76

כל התוצאות נורמליות ומתאימות לתהליך התבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים