האצת גיל עצמות אסטראדיול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/05/2020 | 20:57 | מאת: לוסיל

לפני יומיים מישהי בשם ׳לבנת׳ שאלה כאן בפורום שאלה על התבגרות מינית מוקדמת. בגלל שגם לבן שלי יש את זה, רציתי לשאול שאלה נוספת מתוך סקרנות - כשרשמת שחלק מהטסטוסטורון הופך לאסטרדיול - וזה מה שהופך את מרכזי הגדילה לעצם, באמת התכוונת לזה? האם רק האסטרדיול הוא זה שמאיץ את הגיל עצמות ולא הטסטוסטרון עצמו? לדוגמה, ילד שמקבל זריקות טסטוסטרון לזירוז התבגרות לא יסבול מהאצת גיל עצמות כי הוא מקבל טסטוסטרון נטו? או שגם הטסטוסטרון הזה מסונתז בסופו של דבר לאסטרוגן?

1) השאלה שלך:" כשרשמת שחלק מהטסטוסטורון הופך לאסטרדיול - וזה מה שהופך את מרכזי הגדילה לעצם, באמת התכוונת לזה? האם רק האסטרדיול הוא זה שמאיץ את הגיל עצמות ולא הטסטוסטרון עצמו?" תשובה: א) נראה לך שאני יכול לכתוב דברים בלי להתכוון? ב) מסיבה זו כאשר רוצים לעכב את גיל העצמות נותנים תרופה שמעכבת את יצירת האסטראדיול 2) לדוגמה, ילד שמקבל זריקות טסטוסטרון לזירוז התבגרות לא יסבול מהאצת גיל עצמות כי הוא מקבל טסטוסטרון נטו? או שגם הטסטוסטרון הזה מסונתז בסופו של דבר לאסטרוגן? תשובה: ככל שהטסטוסטרון גבוה יותר גם ההפיכה לאסטרדיול גדולה יותר. 3) או שגם הטסטוסטרון הזה מסונתז בסופו של דבר לאסטרוגן? תשובה: חלק קטן הופך לאסטראדיול, לא כל הטסטוסטרון הופך לאסטראדיול. לקדם התבגרות נותנים במינונים לא גבוהים פעם בחודש 50-100 מגר טסטוסטרון. במינון זה אין בדרך כלל האצה של גיל העצמות. מתן של מינון 250 מגר פעם בחודש יגרום לסגירה מהירה של לוחיות הגדילה בעצם. המנגנון שהזכרתי קיים אם הטסטוסטרון מיוצר בגוף או מגיע מבחוץ בזריקה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים