הורמון גדילה והתבגרות מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/05/2020 | 21:02 | מאת: ו.

רציתי לשאול באופן כללי אם הורמון גדילה בתוספת של דקפפטיל למי שיש חסר בהורמון גדילה יכול לעזור לילד בצורה אופטימלית או שייתכנו שיבושים כמו התבגרות מואצת למרות הדקפפטיל (נחשב התבגרות מוקדמת ) ושהוא לא יגיע לגובה סופי שלו? האם יכולות להיות שיבושים בדרך? בהנחה שהורמון ייקלט טוב והתרופה דקפפטיל תעזור. הילד בן 9.9 מקבל כחודשיים הורמון גדילה ודקפפטיל (הילד באחוזון 50% בגובה הוא בגובה בערך 1.40 ובמשקל הוא שוקל 31).

09/05/2020 | 21:08 | מאת: ו.

גיל עצמות היה תואם לגילו קצת פחות לפני הטיפול. האם גיל עצמות יכול להתקדם ולשבש הכל? לאחותו היתה התבגרות מהירה בגיל 10 ו 4 חודשים הי א קיבלה מחזור ויתכן ותאבד אולי 10 ס"מ מהגובה הסופי. אין סיפורים כאלה בכלל במשפחה או תורשתי. גובה הורים 165 ו 178

דקאפפטיל בדרך כלל מעכב התבגרות בהצלחה, אבל במקרים רבים אינו מעכב את גיל העצמות. מטרת שילוב הורמון גדילה ודקאפפטיל , למנוע סיום מהיר של ההתבגרות והגדילה. אין חישוב מראש איזו תועלת תהיה מהשילוב. תוך המעקב אחר ההתבגרות והגדילה, מחליטים על מינוני התרופות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים