בן 15.6 והורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/12/2019 | 10:51 | מאת: דפני

שלום לך, הבן שלנו בן 15.6 גובהו 1.67. משקל 56 ק"ג. מטופל בגנוטרופין מגיל 7 מסיבה אדיופתית - מתחת לאחוזון 3. כיום הוא מקבל מינון של 2.8 מ"ג ליום. בצילום כף יד גיל עצמות מתאים ל 16 שנים - עם סטיית תקן לגיל 14.2 חודשים. הרופא המטפל המליץ להמשיך את הטיפול לחודש נוסף בלבד. רצינו לברר: 1. האם יש תופעות לוואי אם ממשיכים בטיפול בהורמון גדילה למרות שצמיחת העצמות הפסיקה. 2. האם ייתכנו הפתעות לטובה מבחינת צמיחה לגובה לאחר הפסקת הטיפול. 3. האם מתן הורמון גדילה ללא חסר בהורמון גדילה יכול לפגוע בפוטנציאל הגדילה ולגרום לקידום גיל עצמות? אשמח לתשובה

הרופא המטפל המליץ להמשיך את הטיפול לחודש נוסף בלבד. תשובה: מפסיקים טיפול רק אם קצב הגדילה פחות מ 2 ס"מ לשנה. אם קצב הגדילה גדול מכך, ממשיכים טיפול, למרות שגיל העצמות 16 רצינו לברר: 1. האם יש תופעות לוואי אם ממשיכים בטיפול בהורמון גדילה למרות שצמיחת העצמות הפסיקה. תשובה: שלוחיות הגדילה נעלמו, הפכו לעצם, יש איסור לתת הורמון גדילה. גיל עצמות 16 עדיין אינו סגירה של מרכזי הגדילה. קצב הגדילה קובע 2. האם ייתכנו הפתעות לטובה מבחינת צמיחה לגובה לאחר הפסקת הטיפול. תשובה: אם מודדים נכון את הילד-לא סביר 3. האם מתן הורמון גדילה ללא חסר בהורמון גדילה יכול לפגוע בפוטנציאל הגדילה ולגרום לקידום גיל עצמות? תשובה: נדיר. יש מצב שההתבגרות הייתה איטית מידי ותוך טיפול בהורמון גדילה היא מתקדמת וההתבגרות גורמת לקידום גיל העצמות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים