האם רואים כאן שיש התבגרות ?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/10/2019 | 12:55 | מאת: ו.

שלום, האם הבדיקות מראות על התפתחות מינית מוקדמת? ילד בן 9.2 136 ס"מ שוקל 29 קילו עליה 3 קילו תוך חודשיים-שלוש כאשר בחודש יולי שקל 25 והיה 134.5 ס"מ וצלום כף יד מחודש אפריל כשהיה 8.8 הראתה מתאים לגיל שבע שנים לפי הרנטגן. כעת יעבור צילום כף יד בעוד שבוע אבדוק אם יש קפיצה בהתקדמות גיל העצמות. אך לגבי הבדיקות דם אודה לך אם תעבור על זה: (החשש שלי שצריך לשים לב ששמתי לב זה גדילה אשכים והאחות שלו שהתבגרה מהר) TSH3.46 mIU/L T4- FREE13.0 pmol/L LH1.60 IU/L FSHPROLACTIN 235.2 mIU/L GROWTH HORMONE 0.114 µg/L TESTOSTERONE- TOTAL0.40 nmol/L IGF-1 19.20 nmol/L IGF-BINDING.PROT.3 5070 ng/mL ** עשיתי לו צילום כף יד לפני חודשיים בגלל סיבה אחרת שראיתי שהוא לא גדל ופתאום היתה קפיצה אז עכשיו יש חשש חדש של התבגרות מהירה ואיבוד גובה.

23/10/2019 | 12:58 | מאת: ו.

FSH בעבןדה..

בדיקה בודדת של הורמון גדילה בבוקר, אינה אומרת דבר. הפרשת הורמון גדילה היא בפולסים וביניהם ההפרשה נמוכה. כך שהמספרים של בדיקה בבוקר אינם אומרים דבר. בדיקת הורמון גדילה שניה לאחר חודשיים - לא סביר שיהיה פער גדול. יותר סביר שמישהוא שגה בפענות. באטלס שבעזרתו מפענחים את גיל העצמות, רוב הצילומים הם בהפרש של שנה ואין להם מנגנון לבדוק כעבור חודשיים. התבגרות רואים בבדיקה גופנית- בבנים גודל האשכים. יתכן שיש כבר התבגרות בשלב שני ולא יראו זאת בבדיקות. זה שההורמונים אינם גבוהים, אינו שולל תחילת התבגרות

ממש בדיקה לא חשובה למטרות אלה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים