הורמון גדילה מזרז גיל עצמות?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/10/2019 | 09:03 | מאת: שירה

שלום, האם מתן הורמון גדילה מזרז את ההאצה בגיל העצמות? דבר שני- האם כשמפסיקים הורמון גדילה באמצע התהליך יכול לגרום אחכ לרגרסיה בגביהה אצל הילד ? כלומר שיהיה האטה משמעותית או שימשיך להתפתח כפי שהיה אמור ללא ההורמון?

שאלה לא מלאה. שואלים: מדובר ב בן\בת בגיל, מדובר בחוסר בהורמון גדילה או קומה נמוכה ללא חוסר בהורמון 1) האם מתן הורמון גדילה מזרז את ההאצה בגיל העצמות? תשובה: א) בחוסר בהורמון גדילה, גיל העצמות מאחר מאוד בגלל חוסר בהורמון וטיפול בהורמון גדילה מתקן מעט את האיחור ב) ללא חוסר בהורמון גדילה במקרים רבים לא, אך קיים חלק קטן שכן, במיוחד כאשר כבר יש התבגרות 2) האם כשמפסיקים הורמון גדילה באמצע התהליך יכול לגרום אחכ לרגרסיה בגביהה אצל הילד ? א) כאשר יש חוסר בהורמון גדילה צריך אותו מבחינה בריאותית, לכן לא מפסיקים ב) כשאין חוסר בהורמון גדילה, כאשר מפסיקים יש האטה בקצב הגדילה במשך 6-12 חודשים ורק אחר כך מתאוששים. לפי נסיוני. הפסקת הורמון גדילה למי שאין חוסר, אפילו אחרי 12-4 שנים הגובה הסופי יהיה כאילו לא נתתם אף פעם הורמון גדילה יש רק רופא אחד בארץ טוען שממשיכים על אותו אחוזון, אך זו לא הדעה המקובלת.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים