בדיקות דם המצביעות על התבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/09/2019 | 15:10 | מאת: נועה

שלום, ביתי בת 9.9, גובה 155 ס"מ. ממצאי צילום כף יד שמאל לגיל עצמות: מתאים ל 11 - שנים 0 חודשים גיל כרונולוגי 9 שנים 9 חודשים סטיית תקן לגיל 3.9 חודשים נמצא בטווח 6.1 סטיות התקן מהממוצע לסיכום: בטווח הנורמה. בדיקות דם: LH - Luteinizing Hormone - 4.1 IU/l FSH - 8.4 IU/l Estradiol Child (E2 Low) - 216.0 pmol/l בבדיקה של אנדוקרינולוגית: לא נמצא שהתפתחות היא מהירה. התוצאות דם הפתיעו מעט את הרופאה, והיא שלחה אותנו לבדיקת דם נוספת. במידה ויחזרו תוצאות דומות של בדיקת הדם, האם אכן המחזור מעבר לפינה? האם המלצתך היא להתחיל בעיכוב ההתפתחות? תודה מראש

1) מצטער, לא כתבת לי שום נתון עניני על ההתבגרות. הפרט הכי חשוב, מתי הופיעו ניצני שדיים? 2) אין שום נוסחה בעולם המחשבת מתי יופיע מחזור. בבנות המתבגרות הכי מהר מחזור מופיע כ20 חודש לאחר הופעת ניצני השדיים. 3) גיל עצמות מתקדם יכול להיות גם בגלל סיבות אחרות. כגון הורמונים של יותרת הכיליה. לאחר שאבע מתי הופיעו ניצני שדיים אדון על ההמשך

03/09/2019 | 18:41 | מאת: נועה

ניצני שדיים הופיעו לפני כשנה. בבדיקת מעקב אצל אנדוקרינולוגית, לפני חצי שנה ולפני שבועיים, האנדוקרינולוגית קבעה שלא חלה כמעט צמיחה או התפתחות שלהם. מבחינה גופנית, הרופאה לא מתרשמת מהתפתחות מינית מוקדמת.

ההגדרה שלך שגויה מיסודה. התבגרות מוקדמת היא הופעת ניצני שדיים לפני גיל 8. לפני שנה הנערה היתה בת 8 ו 9 חודשים זו אינה התבגרות מוקדמת היא גם לא מהירה לפי בדיקת האנדוקרינולוגית לשם הערכת מצב אנדוקרינולוג ילדים מסתכל על: 1) התקדמות המשקל והגובה בשנה האחרונה 2) התקדמות גיל העצמות בשנה האחרונה 3) בדיקות בסיסיות בדיקת דם בודדת בבוקר, אינה עונה לי על העניין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים