ילדה בת 7.9 נמוכה - צילום כף יד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/05/2019 | 15:05 | מאת: ליאת

שלום רב, בתי בת 7.9 גובהה 1.12 מ ומשקלה 19 ק"ג בצילום כף יד התקבל כי גיל העצמות מתאים ל 5 ו 9 חודשים לבין 6 שנים ו - 10 חודשים. מה זה אומר שגיל העצמות נמוך מהגיל הכרונולוגי? האם זה אומר שסיכוי שתדביק את קצת הגדילה? האם יש צורך בהמשך ברור לקומה הנמוכה?

1) חשד שאת הצילום לא בקש אנדוקרינולוג ילדים 2) את ה CD של הצילום צריך לראות אנדוקרינולוג ילדים כי לא בטוח שהתשובה נכונה 3) כאשר קבעו שהקומה נמוכה יש צורךלבדוק את גרף הגדילה לגובה ואת גרף המשקל ולתכנן בדיקות כדי לדעת מדוע הקומה נמוכה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים