התפתחות מינית מוקדמת וקומה נמוכה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/05/2019 | 00:51 | מאת: אווה

שלום ביתי בת 9 ו9 חודשים ונמצאת במעקבעקב קומה נמוכה במהלכו הופיעה תמונה של התבגרות מינית מוקדמת, ללא מחסור בהורמון גדילה. מקבלת טיפול בדקפפטיל 3.75 מ"ג מידי חודש. בביקור האחרון נראה כי קומתה הנמוכה כיום (127 ס"מ) וצילום כף יד הנראה מקודם מביאים לצפי של גובה סופי לקומה נמוכה מאוד של 140 ס"מ. נשמח לדעת האם מקובל במקרים כאלו לשלב טיפול בדקפפטיל והורמון גדילה? האם יש איזשהו סיכון בקבלת שתי התרופות במשולב? האם הטיפול נעשה דרך הקופה? יש לציין כי גובהי 152 ס"מ והאב 178 ס"מ כך שגם גנטית צפי זה נמוך משמעותית מהגובה שלי ושל של בנות המשפחה. תודה רבה

שילוב זה מוכר בספרות הרפואית מזה 15 שנים. אין בטחון שקופת החולים תאשר. אנדוקרינולוג ילדים צריך לבדוק את כל נתוני הגדילה כדי לבדוק האם כדאי להגיש בקשה לטיפול המשולב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים