הורמון גדילה לילדה בת שמונה אחוזון חמש

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/03/2019 | 08:46 | מאת: שרון

שלום רב, הבת שלי בת 8 ותשעה חודשים. נמצאת כרגע באחוזון 5. עד לפני שנתיים הייתה באחוזון 35. חתכה אחוזונים וגבהה רק כ 2 ס"מ בשנתיים האחרונות. בצילום כף יד שמאל, נמצא עיכוב של שנתיים בצמיחת העצמות. בבדיקות דם שללו צאליק, בלוטת תריס וכ"ד. לא נעשה תבחין לחוסר בהורמון גדילה. הוצע רק מעקב בעוד כארבעה חודשים. הילדה אוכלת בריא וטוב ללא שום חסכים. אין בעיות משקל. לפי האחוזון כרגע צפויה להגיע בבגרותה ל 1.50. גובה האמא הוא 1.53 והאבא 1.84. סבתא וסבא מצד אמא נמוכי קומה (סבתא 1.49, סבא-1.58). האם במצב זה הייתה ממליץ על הורמון גדילה? תודה רבה

1) אם זה נכון: "וגבהה רק כ 2 ס"מ בשנתיים האחרונות." יש לבצע בדיקת הורמון גדילה כבר עכשיו 2)"לפי האחוזון כרגע צפויה להגיע בבגרותה ל 1.50" מחשבה שגויה. לפי אחוזון נוכחי אי אפשר לחשב גובה סופי. גובה סופי מחשבים בעזרצ צילום כף יד בלבד. 3) לא ממליצים על טיפול לפני שבצעו את כל הבדיקות הנחוצות קודם לבצע בדיקקת הורמון גדילה ולאחר מכן מחליטים

18/03/2019 | 08:53 | מאת: שרון

תודה רבה על תגובתך. משהו בצמיחה לגובה של בתי לא סדיר. למשל, ביולי 2015 גובהה היה 110, שנה לאחר מכן, ביוני 2016 גובהה היה 112 ס"מ. בספטמבר 2017 גובהה היה 120.5 ס"מ (כלומר עשתה קפיצה יפה של 8 ס"מ) וכעבור שנתיים, בפברואר 2019 גובהה הוא 122. אציין כי כל המדידות שציינתי נערכו בקופת חולים (ובמדידות מקבילות שאני ערכתי בבית מצאתי ערכים זהים). לכן, להבנתי, ישנן קפיצות שאין להן הסבר בבדיקות דם שערכנו עד כה. ב 2017 היה בין אחוזון 25-30 וכעת באחוזון 5. היינו אצל רופאה אינדוקרינלוגית מאוד בכירה באחד מבתי החולים הטובים במרכז ועדיין ממליצים לנו רק מעקב. בכל מקום שקראתי (אני ד"ר וחוקרת בכירה בעצמי- לא רופאה), עלייה של 2 ס"מ בשנה מוגדרת כלא תקינה. אוסיף עוד כי במקביל לירידה באחוזונים בגובה הייתה ירידה הדרגתית באחוזון המשקל (מאחוזון 50 לאחוזון 3-5 וכעת עליה לאחוזון 10) אולם ה BMI של תקין לחלוטין והיא איננה ילדה רזה במיוחד. אין לה סימני התבגרות מינית. האם לדעתך, לאור הנתונים שציינתי, יש סיבה למה לא לשלוח אותנו לתבחין הורמון גדילה? (כאמור בהודעה הקודמת- צילום כף יד מראה על עיכוב של שנתיים מהגיל הכרונולוגי). תודה רבה על ההתייחסות

פני לחוות דעת נוספת עם כל החומר לאנדוקרינולוג נוסף כדי לקבל תמונה מלאה על הכל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים