חשש. התחלת התפתחות מינית 9.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/02/2019 | 21:38 | מאת: א

לא הצלחתי להעלות הקובץ לפה אבל הבדיקות שלה לפי רופאת משפחה תקינות אשמח לצרף התוצאותבאופן ידני אם יש צורך. הרופאה הפנתה את הילדה לבדיקת גיל עצמות וגם לייעוץ אנדוקרינולוג. לפי מה שהבנתי אמרת שהתפתחות בגיל הזה נחשב נורמלי אבל...מה לגבי גובה סופי? זה לא יעכב את הגובה? הילדה בגובה 141 בערך...וחוששת שבדיקת גיל עצמות מאוד מתקדמת. אין לילדה מחזור יש התחלה של התפתחות של שדיים לפי הרופאה ובנוסף יש שיער ערווה באבר התחתון. חוששת מאוד לגבי גובה סופי. אני 165 בעלי 178 ס"מ. תודה. לגבי הבעיות הרגשיות אפשר להתמודד (אני מקווה מאוד). הבעיה היא הגובה הסופי.

1) לפני שיש תשובת גיל עצמות אין הצדקה להמציא חששות 2) שעור מיני אינו התבגרות שמגיעה למחזור . התבגרות היא גדילת שדיים. מתי התחילו לגדול השדיים?

28/02/2019 | 08:19 | מאת: א

להערכתי, שנה שעברה התחילה להשמין היא בעליית משקל אבל לדעתי זה נראה שיש צמיחה ולא סתם שומן. מאז קצת גדל אפילו וגם כי הרופאה ציינה את זה שיש. היא לא ממש ראתה רק דרך הגופיה. השאלה איך יודעים אם זה באמת לא שומן ..למרות שזה תפח קצת. אני מפחדת מהבדיקת עצמות. אני קיבלתי מחזור בגיל 14 . אולי אפשר להגיע אליך היכן אתה מקבל?

28/02/2019 | 08:53 | מאת: א

איך אפשר להירגע ? איך אדע שהכל בסדר? ומה אם זה לא טוב הבדיקת גיל עצמות וזה אבוד ואין מה לעשות ? אני ממש בחרדות וזה מפחיד ומלחיץ מאוד...

רופא מומחה יכול לדעת כאשר הוא בודק את הנערה. אין שום חשש סביר מצילום כף יד- זו קרינה מועטה מאד אנדוקרינולוג\ית ילדים צריכים להחליט על המצב פרופ צדיק 039641511

להתחיל להתבגר לאחר גיל 8 זה נורמלי. השמנה מתקדמת גורמת לסגירת העצמות בגיל מוקדם ויכולה לגרום לקומה נמוכה. יתכן ואת דואגת מהבעיה הלא נכונה. את חייבת לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג\ית

06/03/2019 | 15:44 | מאת: ורד

ברור שלא התכוונתי לבדיקה עצמה אלא לסגירת העצמות. אני מפחדת מסגירת עצמות ונמיכות קומה אלך לבדיקה אבל לא הבנתי אם הבנת שאני דואגת מהבעיה הזו? זו לא הבעיה הנכונה?

לפני שבודקים אין תשובות

20/03/2019 | 11:36 | מאת: ורד

הילדה בגיל 9.9 היינו אצל אנדוקרינולוג שבדק וקיבלנו תשובה , הילדה בגיל עצמות 11 (הפרש בין שנה לשנה וחצי) היא בשלב טאנר 3 B וצריכה לעבור תבחין acth . ולשקול טיפול. היא כעת בגובה 144.5 - האנדוקרינולוג שבדק אמר שהיא יכולה להגיע לגובה שלה 164 בלי קשר מתי תקבל מחזור. האם הוא דובר אמת? לדעתו ההתקדמות שלה החלה בין חצי שנה לשנה קשה לדעת בגלל שהיא במשקל 45 וזה קצת מטעה.. והיה אם תקבל מחזור בגיל עשר וחצי למשל או אחד עשרה היא חייבת להגיע לגובה 159 כדי שהיא תגיע ל 164 או 165 כמוני, אז איך אפשר לא לחשוש במצב כזה? כאשר אחרי מחזור גובהים עד 6 ס"מ (ורק במקרים בודדים עד 8 או 10 ) האם היא לא תמצה את הגובה שלה הסופי????? :(

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים