אוננות טסטוסטרון וקידום גיל העצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/02/2019 | 19:14 | מאת: בנימין

בן 15, שמעתי שאם מאוננים הרבה אז הטסטוסטרון בדם עולה, זה נכון? ואם כן - ככל שהטסטוסטרון יותר גבוה - כך קידום גיל העצמות מתגבר אצל בנים? שאלה נוספת - אני סובל מעודף משקל קל, כשנמצאים בעודף משקל - גיל העצמות מתקדם יותר מהר מאשר אם הייתי 8/9 ק״ג פחות? גיל עצמות 15 ושלושה חודשים תודה

לאוננות אין כל קשרלרמות הורמונליות ואין לה השפעה על שום דבר השמנה יכולה לקדם את גיל העצמות ולסיים את הגדילה לאחר גיל עצות 16 נותרת גדילה מזשערית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים