מתן דקפפטיל לילדה בת 11

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/02/2019 | 22:03 | מאת: אמא

שלום ד"ר, ביתי יום בת 11. מקבלת זריקת דקפפטיל אחת לחודש מגיל 9 עקב התבגרות מוקדמת. כיום בגובה 151.5. אבא בגובה: 173. אמא בגובה:168. רופא אנדוקרינולוג מטפל אמר לנו שכדאי להמשיך טיפול רק עוד 3 חודשים. טוען שאם נמשיך יותר זה יכול לפגוע בהמשך הגביהה. טוען שלא עלתה מספיק בתקופה האחרונה. 1. האם נכון? יתכן שהמשך הטיפול יפגע בהמשך הגביהה? 2. במשך השנה האחרונה יש קצת התפחתות של השדיים. לאחרונה צד שמאל התפתח יותר. יש הבדל גדול בין השדיים. האם תקין התפתחות של השד תוך כדי הטיפול? האם יש סיכוי שעקב כך תקבל מחזור מהר יותר, דבר שיכול לפגוע בגובה הסופי? סליחה על האריכות ותודה רבה על הסבלנות, אני פשוט מאד מוטרדת בעיקר מהגובה הסופי שלה. תודה רבה.

1. האם נכון? יתכן שהמשך הטיפול יפגע בהמשך הגביהה? תשובה: ברגע שקצב הגדילה יורדבטיפול ממושך- מפסיקים טיפול 2. במשך השנה האחרונה יש קצת התפחתות של השדיים. לאחרונה צד שמאל התפתח יותר. יש הבדל גדול בין השדיים. האם תקין התפתחות של השד תוך כדי הטיפול? תשובה: לפעמים זו הצטברות של שומן- אנדוקרינולוג צריך לבדוק. תוך טיפול לא צריכה להיות התקדמות של ההתבגרות האם יש סיכוי שעקב כך תקבל מחזור מהר יותר, דבר שיכול לפגוע בגובה הסופי? תשובה: צריך לבדוק מאותה ולראות צילום כף יד כדי לתת תשובה

07/02/2019 | 18:54 | מאת: אמא

שלום ד"ר, קודם כל תודה על המענה המפורט. רציתי להוסיף שאלה: הילדה התחילה טיפול בינואר 2017 אז הגובה היה 140 ס"מ. בנובמבר 2017 הגובה היה 145. באפריל 2018 - הגובה היה 149. ובדצמבר 2018 - 150!!!! כלומר, בחצי שנה היא עלתה רק ס"מ אחד. מה יכולה להיות הסיבה לעצירה בגביהה? יתכן שהבעיה היא בטיפול הממושך? כיום עדיין גבוהה לגילה. איך ניתן לחזות בערך את הגובה הסופי? יש מצב שתוכל להגיע לפחות לגובה שלי (168)? שוב סליחה על האריכות ותודה רבה על המענה והסבלנות.

אפשרויות 1) שהיא פםשוט גומרת את גדילתה-בלי צילום לגיל עצמות שאנדוקרינולוג רואה, לא ניתן לדעת 2) שהדקאפפטיל כעת מעכב את הגדילה תחזית גובה סופי-רק על ידי אנדוקרינולוג שרואה צילום כף יד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים