קומה נמוכה ילד בן 14.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/12/2018 | 12:29 | מאת: לירז

שלום פרופ' צדיק, בני בן 14.5 וגובהו 149 ס"מ בלבד. הוא הנמוך ביותר בשכבת גילו, מה שגורם לו למצוקה גדולה מאוד. בשנה האחרונה גבה ב- 3 ס"מ. צילום יד לבדיקת גיל עצמות הראה שגיל העצמות מתאים ל- 12.5, כלומר שנתיים אחורה. כמו כן אין שום התפתחות מינית נכון לרגע זה. באשר לגנטיקה - בעלי גובהו 182 ס"מ ואני 163 ס"מ. שני בנינו האחרים גבוהים ביחס לגילם. בדיקת צליאק שלו שלילית, תוצאת טסט גירוי להורמון גדילה יצאה תקינה (8.67 מיקרוגרם לליטר), אבל רמת הטסטוסטרון מאוד נמוכה 0.24 שבעקבותיה התחיל לקבל זריקות טסטווירון 50 מ"ג אחת לחודש. עד כה קיבל שתי זריקות. יש לי כמה שאלות: 1. האם זריקות הטסטווירון יכולות לגרום לשינויים קיצוניים במצב הרוח ולתיאבון מוגבר? 2. האם זריקות אלה אמורות גם לסייע בצמיחה לגובה? כי זה בעצם הנושא המרכזי שמטריד אותו מאוד מאוד. או לחלופין האם יש משהו אחר שיכול לזרז את צמיחתו לגובה? 3. האם במקום זריקות טסטווירון ניתן לקבל הורמון גדילה, למרות שתוצאות הבדיקה להורמון גדילה תקינות? המון תודה, לירז

תשובה לשאלות 1) כן 2) אם מדובר בהתבגרות מאוחרת בלבד ואין לי פרטים על כך פרט לטסטוסטרון נמוך. הטיפול בטסטוסטרון מטרתו לעורר התבגרות ובעקבותיה גדילה 3) בלי לדעת נתונים על גרף המשקל והגובה ועל מצב ההתבגרות קשה לענות. הורמון גדילה ניתן לקבל אם הגובה נמוך מאחוזון 3

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים