סטרס והתפתחות מינית-

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/12/2018 | 07:54 | מאת: אמא

וגם- האם וכיצד סטרס משפיע על התפתחות מינית ? בבנות. קשור לרמות אסטרוגן? תודה

התהליך הטבעי של התבגרות בבנות הוא עליה ברמת ההפרשה של אסטרוגנים הגורמת לגדילת רקמת שד. סטרס קשה כרוני. כמו הזנחה קשה של ילד , (תסמונת חסך אם) יכולה לגרום להעלמות הורמונים רבים בדומת למצב של יותרת מוח שאינה מתפקדת: חוסר: קורטיזול, הורמון גדילה הורמוני מין ועוד. העברה של ילד כזה למשפחה אומנת חמה גורמת להופעת כל ההורמונים מחדש, חידוש גדילה והתבגרות תקינה. עם השנים היו לי מספר ילדים כאלה. הופעת התבגרות מוקדמת בגלל סטרס : לא מוכרת לי. פרט למאמר בודד בעיתון פסיכולוגי אין עדות לתופעה כזו. ב 99.9% מהבנות לא ידועה הסיבה להתבגרות מוקדמת. כפי שפורסם בדיווח אחד ב 50% היו מספר מקרי התבגרות מוקדמת באותה משפחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים