התבגרות מהירה בבן 12 גיל עצמות 14

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/11/2018 | 21:32 | מאת: יובל

האם התבגרות מהירה שהחלה לאחר גיל 9, גם גורמת לקיפוח בגובה הסופי? האם נהוג להתערב במצבים כאלה? מה צריך לבדוק וממה צריך לחשוש במידה וגיל העצמות מתקדם בשנתיים ?

שאלה כללית מידיבלי נתונים 1) תלוי מה קצב הגדילה, מה קצב העליה באחוזון הגובה 2) תלוי מה קצב התקדמות גיל העצמות 3) תלוי מה גורם לקידום גיל העצמות. התבגרות רגילה מהירה, הורמונים המופרשים מיותרת הכילה בגלל פגם אנזימטי? לתת תשובה מלאה ועניינית יכול לתת רופא שרואה את הגרפים של המשקל והגובה. רואה את כל הבדיקות ובמידה ואין תשובה על הכל, להשלים בדיקות. לעיתים ניתן לתת תרופה המעכבת את התקדמות גיל העצמות. לא ממליצים לפני שיש תשובות מלאות על כל שאלותי

30/11/2018 | 19:04 | מאת: יובל

בשנה האחרונה גבה הילד ב10 סנטימטרים. גובה 164. גובה הורים 180 אבא ו160 אמא. איזו תרופה מקובל לתת ? דקפפטיל? והאם התרופה נותנת עוד סנטימטרים בגובה הסופי? הרופא לא המליץ להתערב אבל היה מצב דומה עם האח הבוגר והוא סיים לגדול בגובה 1.70 ככה שאולי התבגרות מהירה מקפחת בגובה הסופי? לגבי מה שאמרת עם הפרשות ביותרת הכליה, זה משהו שפוגע גם בבריאות מלבד קידום גיל העצמות?

עיכוב התבגרות עלידי דקאפפטיל , יעילותו לשיפור גדילה קטנה עיכוב גיל העצמות, אם יש הצדקה נעשה על ידי תרופות אחרות כגון אנאסטראזול בעיה ביותרת הכיליה- חיוני לאבחן. חלק מבעיות אלה , אם לא מאבחנים מסכנות את הילד\ה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים