שבירה בעקומות גובה בן 17

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/10/2018 | 21:41 | מאת: מתבגר

בביקור האחרון שלי אצל רופאת המשפחה גיליתי שיש לי "שבירה בעקומות גובה", אשמח לדעת מה זה בדיוק אומר. והאם זה חורץ את דיני לגבוה? גובהי הוא 1.70 ארצה לציין שהתפתחות פיזית ומינית לא חוויתי מגיל 13. עם זאת שיערות פניי וגופי מלאות מלבד בית החזה. אני נחשב לאתלט יחסית, ועד לפני שלושה חודשים הקפדתי על שגרת ספורט יום יומית.

1) שבירה בעקומות גובה זה "מושג" לא מדוייק שאינו אומר דבר. אם קצב הגדילה הולך ויורד יש סיכוי גדול שאת מתקרב לסוף הגדילה. כדי לדעת מה קורה בדיוק יש לקבל נתוני גדילה מדוייקים: תאריך לידה, תאריכי מדידת משקל וגובה ומדידת משקל וגובה מ 3 השנים האחרונות 2) "ארצה לציין שהתפתחות פיזית ומינית לא חוויתי מגיל 13" - לא ברור למה הכוונה. האם ההתבגרות שלך הושלמה בגיל 13 ומאז יש לך אשכים בגודל של מבוגר? או שבגיל 13 הפסיקה התקדמות ההתבגרות ואינך מתקדם בהתבגרות? 3) שעור מלא אינו אומר דבר. יתכן ויהיה שעור מלא על הגוף והאשכים הם בגודל אפונה ולא תהיה התבגרות 4) ספורט לא שייך לעניין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים