בעיות גדילה לילדת בת 5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/09/2018 | 19:42 | מאת: אביב

שלום רב הבחנו שלבתנו בת הכמעט 5 יש ניצנים קטנטנים בחזה. לקחנו לאנדוקרינולוגית מבדיקה ידנית אמרה שהיא לא מרגישה רקמת שד ונראה לה שזו יותר רקמת שומן אך בכל זאת הפנתה לבדיקות דם וצילום כף יד ליתר ביטחון. בצילום כף היד התוצאות הראו שהיא מתאימה לגיל 6 שנים ו10 חודשים (בפועל בעוד כמה ימים היא תהיה בת 5) בבדיקות הדם בינתיים: Fsh- 4.6 Lh- קטן מ0.5 לא הצלחנו למצוא מידע לגבי ערכים אלו ואנו מעט מודאגים בשל צילום כף היד נודה לעזרה בפיענוח. בברכת חג סוכות שמח

27/09/2018 | 19:46 | מאת: אביב

מוסיפה נתון נוסף היא גבוהה לגילה 115 ס"מ ובמשפחה של בעלי ידועה תופעה של גפיים ארוכות ונטייה לגובה באופן כללי. לא יודעת אפ זה קשור לגיל העצמות שנמצא בבדיקת כף ביד אך ראיתי לנכון לציין.

בגיל זה גיל עצמות אינו יכול לנבא גובה סופי

1) אין תשובה של ESTRADIOL 2)יש צורך לבצע אולטראסאונד של השחלות. לגודל השחלות, מספר זקיקים וגודלם ועובי האנדומטריום 3) צריך לקבל נתוני גדילה קודמים מהלידה והלאה: תאריך מדידה, משקל וגובה. 4) צריך לדעת מה משקלה וגובהה כעת כאשר יש התבגרות מצפים לעליה בקצב הגדילה. צריך לדעת אם לילדה יש עודף משקל בלי מידע, לתשובות אין ערך

28/09/2018 | 08:16 | מאת: אביב

היי תודה רבה על תשובתך. מבחינת משקל היא ללא עודף משקל אך נמצאת על הגבול העליון (20 קג) גובהה - 115 ס"מ. אנחנו כמובן נמשיך את הטיפול מול האנדוקרינולוגמת. אך אודה לך אם תוכל להסביר לי את המשמעות (הכללית) של הערכים שיצאו בבדיקות הדם. האם באופן כללי הם חורגיפ מהנורמה לילדים?

02/10/2018 | 17:04 | מאת: אביב

הגיעו תוצאות האסטרידיול קטן מ44

אם תשובת גיל העצמות גבוהה, אנדוקרינולוג בודק הורמונים הקשורים ליותרת הכיליה. גיל העצמות בכל גיל יכול להיות עד 20 אחוז יותר או עשרים אחוז פחות מהגיל בשנים (אם כל הבדיות תקינות.

בדיקות הדם תקינות. על גיל עצמות עניתי בהמשך

ערכי ההורמונים תקינים לגיל

תקין

ערך האסטרדיול תקין. לפני התבגרות הוא נמוך. יש בעיה בגיל זה רק אם הוא גבוה

03/10/2018 | 10:09 | מאת: אביב

תודה רבה לך על כל תגובותיך לא מובן מאליו.

בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים